22 iulie 2020

Cine e câștigătorul concursului aniversar organizat de Clujul Cultural ?

By In Esenţial

Siteul Clujulcultural.ro, singurul site de cultură din Transilvania,   a împlinit 7 ani de la lansare! Acesta a fost lansat pe 15 iulie 2013! 

Cu această ocazie aniversară siteul a lansat un super concurs dotat cu un premiu care constă în colecția  de 12 cărți  de la editura Humanitas, intitulată ”12 cărți despre lumea în care trăim”

 

Numărul 12 este unul cu multe semnificații și, în baza acestora, cu o bogată literatură care s-a forjat în jurul său. Avem 12 luni, 12 zodii, 12 apostoli. Sunt cărți care, conform filosofului Gabriel Liiceanu„corespund obligației morale de a înțelege lumea curățind în prealabil mintea care judecă de prejudecățile ei, dar deopotrivă de patimile sufletului și de trufiile eului. Am vrut să împărtășesc cu cititorii iluzia că am putea alcătui, cu vremea, în astfel de mini-serii, o bibliotecă ideală care ne-ar putea scuti (sau vindeca) de rătăciri, fanatisme și prostii.

Cele 12 titluri sunt volume de referință: 1. Konrad Lorenz – Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate; 2. Julien Benda – Trădarea cărturarilor; 3. David Eagleman – Incognito; 4. Czesław Miłosz – Gândirea captivă; 5. Allan Bloom – Criza spiritului american; 6. Roger Scruton – Cultura modernă pe înțelesul oamenilor inteligenți; 7. Oscar Wilde – De profundis; 8. Pierre Manet – Cum de putem trăi împreună; 9. Alain Besançon – Nenorocirea secolului; 10. Mario Vargas Llosa – Civilizația spectacolului; 11. Octavio Paz – Dubla flacără; 12. John Stuart Mill – Despre libertate.

Gabriel Liiceanu spunea, că „dacă m-ar întreba cineva care este fapta cea mai reprezentativă a Editurii Humanitas de 27 de ani încoace, aș spune că este această serie. De ce? Pentru că ea rezumă, sub forma unor cărți esențiale, tot ce am vrut mai bun să facem, ca oameni de cultură, ca intelectuali, pentru această țară.”

Câștigătorul a fost ales prin metoda random.org și este Dragoș (comentariul nr.31)

Îl rugăm să ne lase numărul de telefon ca să îl putem contacta în vederea înmânării premiului.

Mulțumim tuturor celor 135 de cititori care au pus răspunsuri

Vom reveni și cu alte concursuri atractive.

1 Comment
  1. Dragoș 22 iulie 2020

    Nr. telefon: 0758281791

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.