16 iulie 2018

Cinci motive pentru care să nu ratezi Electric Castle 2018 !

By In Actualitate, Cooltura
Ediția a 6-a a Festivalului de muzică electronică Electric Castle începe miercuri la Castelul Banffy din comuna Bonțida, județul Cluj. 
 
Este unul din cele mai așteptate festivaluri din România și nu numai, pentru că acesta are deja o rezonanță internațională. 

Electric Castle noaptea FOTO. EC official

 
Am discutat cu Andi Vanca, PR Manager al festivalului, despre ce așteaptă organizatorii de la această ediție și de asemenea l-am rugat să ne spună cele cinci atracții de neratat la Electric Castle 2018.
 
“Noi, ca organizatori, ne așteptăm la cea mai spectaculoasă ediție Electric Castle  de până acum, o ediție a diversității în care oamenii, pe lângă muzică, se pot “pierde” pentru 5 zile în lumea construită de noi, la Castelul Banffy”, ne-a spus acesta.  
 
El a punctat pentru Clujulcultural.ro cinci atracții de neratat la festival:
 
1. Damian Marley – Headlinerul festivalul va urca pe scena miercuri, de la ora 21:30 si ne așteptăm la unul dintre cele mai energice concerte ce au avut loc la Electric Castle.
 

Damian Marley

2. Circul – anul acesta, pentru prima oara la un festival de muzica din Romania, avem circ. Impreuna cu cei de la Circul Metropolitan Bucuresti aducem la Electric Castle spectacolul Reveria, produs cu Cirque du Soleil.
 
3. Elrow Party – cel mai premiat concept de petreceri din lume, vine la Electric Castle, in premiera in Romania. Joi, 19 Iulie, la Dance Garden
 
4. EC Sessions – zona de workshopuri si panel talkuri a festivalului, unde în timpul zilei oamenii vor putea asculta discutii purtate pe tema Go Big or Go Home. Printre speakeri se numara Răzvan Exarhu, Bogdan Șerban, Răzvan Ionescu (recorder.ro), Mihnea Măruță (pressone.ro) sau Cristian Lupșa (Decât o Revistă).
 
 
5. Lumea din jurul castelului – anul acesta festivalul se întinde pe o suprafață de aproape 30 de hectare pe care oamenii le pot descoperi pas cu pas.

Castelul de la Bonțida, gazda Electric Castle 2018 Foto aeriană EC Official.

 
Ediția a 6-a, ediție ambițioasă
 

Ediția a 6-a a Electric Castle Festival va debuta, oficial, miercuri, 18 iulie, ora 14:00, odată cu deschiderea porților domeniului castelului Banffy.

Cei peste 300.000 de metri pătrați, o suprafață cu 30% mai mare decât la ediția precedentă, așteaptă să fie „cuceriți”, iar surprizele pregătite de organizatori și la această ediție se regăsesc în toate aspectele festivalului: de la amenajări, la activitățile speciale pregătite.

Ca și condiții meteo, se așteaptă temperaturi de până la 25 de grade dar și ploi și furtuni de miercuri până sâmbătă iar duminică va fi vreme bună transmit meterologii.

Cum circulă autobuzele?

Cei care doresc să intre mai repede în ritmul de festival au deja posibilitatea de a-și schimba biletul în brățară de acces la biroul special deschis la Cluj Arena, care va funcționa până în prima zi de festival. Primele autobuze către Electric Castle vor porni către Bonțida miercuri, la ora 8:00, un detaliu important de știut mai ales pentru cei care se vor caza în campingul festivalului și care vor avea acces la acesta începând de la ora 10:00. La această ediție, peste 13.000 mii de spectatori au ales unul dintre locurile în cele 2 tipuri de camping, Regular sau Quiet. Autobuzele vor circula non-stop, la intervale de maxim 20 de minute (mult mai scurte în perioadele de vârf) și vor avea în Cluj-Napoca două stații: una la Sala Sporturilor „Horia Demian” și o stație la Iulius Mall. Costul unei călătorii este de 12 lei și poate fi achitat cash sau direct cu brățara de festival. Premium shuttles sunt, de asemenea, puse la dispoziția publicului, în stația de la Iulius Mall.

Cum circulă trenul?

La Electric Castle se poate ajunge și cu trenul; toate trenurile care tranzitează localitatea Bonțida, indiferent de destinația finală, vor opri aici în cele 5 zile de eveniment. În plus, studenții au gratuitate. Tarom a pregătit o surpriză festivalierilor și a pus la dispoziție 100 de bilete gratuite pe ruta București – Cluj Napoca – București, promoție specială ce este încă în derulare. Autoturismele personale sunt o opțiune valabilă, festivalul având pregătite 6.000 locuri de parcare, a căror utilizare ar trebui să fie atent chibzuită din motive practice, dar și de mediu.

Organizatorii recomandă ca pregătirea bagajelor să fie făcută doar după citirea atentă a regulamentului ce prevede în detaliu obiectele cu care este permis accesul în festival. Dacă e evident că armele, drogurile sau bicicletele vor sta departe de aria festivalului, e la fel de important de reținut că nu este permis accesul cu niciun fel de obiect din sticlă, graffitti, animale sau instrumente muzicale. Lista completă poate fi studiată aici https://bit.ly/2LjZKse

Facilități și cifre

Facilitățile puse la dispoziție egalează oferta din orice zonă urbană: supermarketul Lidl va fi deschis din prima zi, iar zona de food court include nu mai puțin de 40 de vendors cu o ofertă generoasă în diversitate și conținut. Locuri gratuite de încărcare a telefoanelor, rețea WI-FI pe întreaga suprafață a festivalului, un laundromat, 700 de dulăpioare oferite tot gratuit, totul este pregătit pentru a asigura un confort maxim.

În așteptarea concertelor de pe cele 9 scene ale festivalului, publicul va avea de ales între zeci de activități și experiențe. Film, circ, fashion sau EC Sessions sunt doar câteva dintre cuvintele cheie ce trebuie trecute în programul fiecărei zile. Artiștii Circului Metropolitan din București au creat „Reveria” împreună cu echipa Cirque du Soleil, spectacolul plin de acrobații curajoase fiind prezentat la Electric Castle pentru prima dată în afara capitalei.

Un număr de 30 de creatori de modă vor fi prezenți în Fashion Unplugged, proiectul care își propune, anul acesta, să reinventeze abordarea în modă a tinerilor prezenți la festival. Maurice Munteanu este cel care va conduce ofensiva împotriva prostului gust, oferind în întâlniri dedicate sfaturi despre cum poți transforma moda într-un aliat al personalității tale. Immersive Dome adus de Ciuc, în premieră, la Electric Castle, va oferi proiecții experimentale de 360 grade. Tot o premieră este și Stigma Show, exemplificarea perfectă a modului în care tehnologiile digitale devin instrumente pentru creație.


“Go big or go home” e sloganul sub care se desfășoară anul acesta EC Sessions. Cu sprijinul Betfair Romania Development, publicul se poate întâlni începând de joi cu personalități din lumea filmului, mass-media sau cu vedete de stand-up comedy. De neratat, atelierele de DJ și Live Juke Box, locul în care o trupă este gata pregătită să îți interpreteze live piesa preferată. Castelul Banffy intră, după secole, în era digitală, mulțumită instalațiilor interactive pregătite de Klaus Obermaier; castelul va găzdui și reprezentațiile celor de la Shadow Theatre.
Pentru cei ce au nevoie ca pe timp de zi să aibă un ritm mai lent, există oricând soluția de a petrece o zi întreagă în ședințe de yoga, masaj, „înotând” în piscina de mingi sau pe plaja special amenajată.
Și pentru că ne dorim ca toate acestea se să întâmple într-un cadru sigur, în care libertatea la distracție e respectată pentru toți, publicul e îndemnat să nu uite de linia Zero Toleranță: 076 999 333 9 va fi, de miercuri, numărul ce poate fi apelat pentru a reclama orice tip de agresiune, în orice moment al zilei.

Toate detaliile despre ediția a 6-a a Electric Castle, bilete, campanii speciale și alte informații le puteți regăsi pe www.electriccastle.ro.

 
Cum a fost la ediție nr. 5, din 2017:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.