1 septembrie 2015

Cinci intelectuali vin la Muzeul de Artă să vorbească despre India

By In Actualitate

Toamna începe excelent la Centrul clujean pentru Studii Indiene al Universităţii “Babeş-Bolyai” ( Cluj Center for Indian Studies ).

Cinci intelectuali pasionaţi de India vin să discute despre cum văd ei această fascinantă ţară, ce experienţe au avut în India.

Evenimentul are loc în 11 septembrie 2015, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Cluj, Sala Tonitza.

Conferinţa este organizată de cercetătoarea Mihaela Gligor, director al Centrului clujean pentru Studii Indiene a UBB, care funcţionează la Facultatea de Litere.

Invitaţi: scriitoarea Hanna Botta,  profesorul Ovidiu Ivancu de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, scriitoarea Constantina Raveca Buleu şi scriitoarea Iudita Pelea.

Hanna Bota este prozatoare, poetă, eseistă, traducătoare, una dintre cele mai active prezențe din spațiul cultural românesc. În urma unei călătorii inițiatice în India, a scris romanul Dansând pe Gange și culegerea de poezii Poeme hindice.

 Ovidiu Ivancu a fost lector de Limba și literatura română la Universitatea din New Delhi, India, în perioada 2009-2013. Autor al volumului Vremea musonului: 4 ani în India. Interesat de studii culturale și literatură comparată, Ovidiu Ivancu e o prezență activă în mediul academic și cultural românesc.

 Constantina Raveca Buleu este cercetător în cadrul Institutului de lingvistică și istorie literară ”Sextil Pușcariu” al Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca și scriitoare, membră a USR. În 2009 s-a aflat în India, la Jawaharlal Nehru University, urmând un stagiu de cercetare.

 Iudita Pelea este trainer de dezvoltare personală, cea care a adus pentru prima dată cursul de desen cu emisfera dreaptă în România. Este autoarea romanului El Camino, pelerinaj către sine, publicat în 2012 de Editura For You și nu în ultimul rând o mare iubitoare a tot ce înseamnă cultura orientală. Are în pregatire al doilea roman, despre trăirile care i-au marcat existența ultimilor ani, în urma călătoriilor în fascinantul Orient.

Mihaela Gligor este cercetător în cadrul Institutului de istorie ”George Barițiu” al Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca și Director al Cluj Center for Indian Studies, UBB Cluj-Napoca. Specialist în viața și opera lui Mircea Eliade, Mihaela are la activ nu mai puțin de șase călătorii indiene.

Evenimentul e organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj.

Cotidianul online clujulcultural.ro este partener media al evenimentului.

 

11947440_1024183910938045_228123506764270662_n

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.