5 august 2019

Cifrele financiare ale Untold#5

By In Cooltura

Cât produce Untold? Cum a devenit cel mai mare eveniment al industriei de entertainment din România? Care sunt cifrele ediției abia încheiate, aniversare, cea de a 5-a?

Ne-a explicat asta Eduard „Edy” Chereji, directorul de comunicare de la Festivalul Untold, duminică, târziu în noapte, într-o discuție formală care apoi a devenit relaxată, informală cu o parte din jurnaliștii acreditați printre care s-a numărat și reporterul Clujul Cultural.

Astflel, Chereji, economist, 32 de ani, originar din Zalău, a explicat, că, la un calcul minim, Untold#5 a produs venituri locale de 45 de milioane de euro.

Dacă luăm un număr de 90.000 de spectatori și punem cam 500 de euro cheltuieli per total rezultă o sumă de 45 de milioane de euro care a intrat în oraș, cu tot cu chirii și restul cheltuielilor. Untold contribuie la bugetul local și așa, dar și prin renovarea parcului după festival”, spus acesta Chereji.

Din București, oraș de șase ori mai mare ca și Cluj-Napoca vin la Untold 30% dintre participanți!

Chereji a exemplificat cu proiectele CSR produse de Untold, adică 36 de aparate de aer condiționat la Spitalul de Copii Cluj.

Zece aparate au fost deja cumpărate, iar alte 26 urmează să fie achiziționate. Vorbim de circa 30.000 de euro pe care îi investim acolo, plus banii pentru refacerea parcului, pentru că Untold este ultimul eveniment major care are loc în acest an în Parcul Central și vom lucra până în septembrie pentru a-l readuce la starea inițială. Noi am închis parcul cu 2 zile înainte de festival și luni este deja deschis. Prin comparație, pentru că m-ați întrebat despre Tomorrowland (alt festival de mari dimensiuni din Belgia), acolo zona este ocupată de organizatori timp de 3 luni, așa că sunt unele diferențe”, a susținut Chereji.

Foarte important, Chereji a spus că banii achitați primăriei pentru închirierea parcului sunt cele votate în Consiliul Local Cluj-Napoca (CLCJ) și toți organizatorii care fac evenimente în Parcul Central se supun în mod obligatoriu acestor decizii de CLCJ altfel primesc amenzi mari.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.