23 februarie 2019

„Cenușăreasa” duminică la Teatrul „Puck”

By In Teatru

Spectacolul „Cenușăreasa” va fi prezentat duminică la Teatrul „Puck”

Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” cu două spectacole speciale. Este vorba de feeria rusească „A csuka parancsára”/„La porunca ştiucii”, după T. Tarakovski, (sâmbătă, 23 februarie, de la ora 11) și „Cenușăreasa”, după Frații Grimm (duminică, 24 februarie, de la orele 11 și 12.30).

La porunca știucii este un spectacol vesel, dinamic, plin de viață, cu o selecție fermecătoare de muzică tradițională rusească, recomandat cu drag tuturor vârstelor.

Duminică, 24 februarie, de la orele 11 și 12.30 vor avea loc reprezentații ale spectacolului ”Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Aureliu Manea, cu adaptarea scenică semnată de Mona Marian.

Spectacolul se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși „Puck” de a valorifica marile povești ale literaturii universal, impunându-se prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor.

Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

Spectacolul a avut premiera în martie 1995. De-a lungul anilor, a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din țări ca Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania. Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu și ilustrația muzicală de Corina Sârbu. Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.