13 noiembrie 2013

Centrul de Industrii Creative, perla de aur a Silicon Valley de Cluj!

By In Cooltura

Centrul de Industrii Creative, perla de aur a Silicon Valley de Cluj!

Centrul de Industrii Creative va fi perla de aur a ceea ce primarul Clujului, Emil Boc, a numit astăzi Silicon Valley de Cluj, adică multitudinea de investiţii din dealul Lombului. Aici urmează să se construiască Clusterul IT , pe lângă Centrul de Industrii Creative şi locuinţe pentru clujeni. În acest moment totul e în stadiul de şantier, se lucră intens! De asemenea, proiectul prevede şi construirea unui amfiteatru în aer liber cu gazon!

Clujulcultural.ro a vizitat astăzi şantierul alături de o delegaţie a primăriei şi mass-media.

DSCF1614

Se lucrează intens la Centrul de Industrii Creative – foto clujulcultural.ro

 

”Avem o suprafață totală în Lomb de 267 de hectare. Este o suprafață disponibilă pentru lucru de 237 de hectare. Centrul de Industrii Creative și IT ocupă o suprafață de 7,34 de hectare. Mai avem un Centru de dezvoltare a afacerilor, care este în evaluare în momentul de față și probabil că anul viitor va începe lucrarea și la el. Mai avem 8,4 hectare pentru casele familiale date tinerilor și revoluționarilor în Lomb de primarul Funar. De asemenea, mai avem depus spre aprobare proiectul de drum de patru benzi pentru acces în zona Lombului, pe proprietatea Primăriei, astfel încât să realizăm un acces modern în această zonă. Proiectul coroană este Cluj Inovation City, pe o suprafață de 202 de hectare. Acest proiect vrem să-l depunem alături de Consiliul Județean Cluj la Uniunea Europeană, care va însemna peste 100.000 de locuitori în următorii 15 ani și peste 20.000 de locuri de muncă în industrii creative, IT, cercetare și dezvoltare. Va fi un Silicon Valley de Cluj”, a explicat Emil Boc.

DSCF1616

Dealul Lombului va fi o zonă importantă peste 10 ani

Centrul de Industrii Creative și IT e un proiect de 10 milioane de euro, aproximativ 42 de milioane de lei.

“Vor fi cel puțin 26 de intreprinderi mici, mijlocii și mari, care vor da locuri de muncă clujenilor, fiind practic un incubator de afaceri de mare dimensiune. Proiectul este finanțat de la Uniunea Europeană și co-finanțat de către Primăria Cluj-Napoca. Firmele vor putea sta trei ani în acest centru și nu vor plăti chirie, după care vor trebuie să se mute și să lase locul altor start-up -ur.”,  a mai spus Emil Boc.

Conform unei analize a Asociaţiei Capitală Culturală Europeană 2021 prezentată recent presei, Cluj-Napoca se află pe locul doi, după Bucureşti, la capitolul Industrii Creative. Practic in cadrul acestor industrii creative intra activităţile din zona drepturilor de autor.

Primarul Emil Boc prezintă Sillicon Valey de Cluj:

1 Comment
  1. […] Conform caietului de licitaţie consultat de clujulcultural.ro pe siteul primăriei Cluj-Napoca, Centrul Regional de Excelenţă de Industrii Creative şi IT este construit cu ajutorul unei finanţări UE.  Jumătate din proiect sunt fonduri UE şi cealaltă jumătate e  Primăria Cluj-Napoca.  În urma licitaţiei pentru lucrări de construcţie, firma Valve Internaţional a câştigat cu cel mai mic preţ, 42 de milioane de lei, fără TVA. Clujulcultural.ro a vizitat şantierul de pe Dealul Lomb al viitorului Centru Regional de Excelenţă de Industrii Creative şi IT,  iar reportajul scris în urma vizitei îl puteţi citi aici […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.