18 octombrie 2016

Cele mai bune spectacole ale Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, în expoziție la Turnul Croitorilor

By In Teatru

Imagini din istoria unuia dintre cele mai mari festivaluri de teatru pentru copii, cel din Subotica,  se află pe simeze în spațiul de la etajul I al Centrului de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor”.

Vernisajul expoziției de fotografie a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica are loc astăzi, de la ora 15.

Evenimentul prezintă fotografii ale spectacolelor premiate an de an în cadrul manifestării și este prezentat de Slobodan Markovic, directorul prestigioasei instituții din Serbia, totodată președintele juriului celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” din Cluj-Napoca, aflat în plină desfășurare (între 17 și 21 octombrie).

img_6178
Expoziția cuprinde fotografii ale spectacolele distinse cu marele premiu la cele 24 de ediții anterioare.
„Un festival în imagini” este o expoziție retrospectivă care cuprinde o selecție de fotografii care au fost realizate la ultimele 23 de ediții ale festivalului, reprezentând o analiză și o sinteză a dezvoltării sale de la începuturile modeste la mijlocul anilor anilor nouăzeci până în prezent, când este considerat unul dintre marile festivaluri de gen din Europa.

Papusi
Autorii expoziției sunt Slobodan Markovici (directorul festivalului), Olivera Mudrinic (director executiv)
Autorii fotografiilor sunt Augustin Juriga, Biljana Vuckovic, Nino Tumbas, Dejan Vukovic. Expoziție a fost pregătită de Augustin Juriga.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.