23 octombrie 2013

Cel mai mare fond literar Shakespeare va fi accesibil online

By In Actualitate, Carte

Cel mai mare fond de cărţi şi manuscrise originale ale dramaturgului William Shakespeare, păstrat la biblioteca Folger Shakespeare din Washington, va fi accesibil online începând din noiembrie, informează bbc.co.uk., citat de Mediafax.

Luna viitoare, biblioteca Folger Shakespeare din Washington DC va lansa o serie de aplicaţii online, care va facilita accesul studenţilor şi cercetătorilor din toată lumea la mii de cărţi şi manuscrise originale ale lui William Shakespeare, dar şi ale autorilor din perioada Angliei elisabetane.

Biblioteca Folger Shakespeare este o bibliotecă independentă de cercetare, situată pe Capitol Hill în Washington. Aici se păstrează cea mai mare colecţie din lume de lucrări tipărite care au aparţinut lui William Shakespeare, pe lângă cărţi şi manuscrise rare din perioada modernităţii timpurii (1500 – 1750). Biblioteca a fost fondată în 1930 de Henry Clay Folger, preşedintele companiei Standard Oil din New York, pasionat colecţionar al manuscriselor lui Shakespeare, împreună cu soţia sa, Emily Jordan Folger.

Biblioteca a fost deschisă în 1932, la doi ani după moartea lui Henry Clay Folger.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!