Ce se întâmplă în a treia săptămână de Focus Atelier 2016

A 7-a

Focus Atelier ediția a IIa a ajuns la a treia săptămână.  În mijlocul lunii martie, echipa Asociației Reciproca vă invită la documentarele „Blokada” și „Paths Through Utopias” și la spectacolele „Față de drepturi” și „Nu cred că o să îmi treacă vreodată”. Cei înscriși la ateliere în luna februarie sunt așteptați în zilele următoare în cadul secțiunii SCHIMB, secțiunea oamenilor care învață unii de la alții.

 

CALENDAR

14 martie: Este prima zi dedicate secțiunii Secțiunii Schimb. La ora 15:00 încep lecțiile de Capoeira, cu Roxana Ionescu care implică, printre altele, muzică, dansuri africane și percuție.

15 martie: De la ora 19:00 și până la ora 21:00, în spațiul de la Acasă, începe Atelierul de croșetat bucurie, susținut de Andreea Moisil, inclus tot în secțiunea „Schimb”.

16 martie: Începe Atelierul de scris fără să te uiți la tastatură, programat între orele 16:00-18:00, face parte din seria întâlnirilor extrem de utile reunite sub umbrela „Schimb”, în timpul cărora oamenii pricepuți împărtășesc cu cei interesați cunoștințele/abilitățile lor.

17 martie: Tot în cadrul „Schimb” începe Atelierul de casting, susținut de Andrei Măjeri care se va desfășura între orele 11:00 și 15:00, la The Box, acolo unde compania create.act.enjoy ne găzduiește în acest an. Actorii și regizorii de teatru pot învăța la ce să se aștepte în timpul unui casting.
18 martie:
 De la ora 10:00, în spațiul Cluj Makers, se desfășoară Atelierul de design în consumerism, susținut de Ana Maria Abrudan, integrat în secțiunea „Schimb”.

19 martie: La ora 10:00, la ZUG.zone, începe THE FEEDBACK METHOD (inclus în secțiunea „Ateliere”), un workshop susținut de Sonia Jokiniemi menit să-i familiarizeze pe participanți cu o metodă complexă de a le furniza producătorilor de teatru un feedback cât mai productiv. Tot la ZUG.zone poate fi vizionat, începând cu ora 20:00, documentarul Blokada, realizat în urma protestului din 2009 de la la Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale din Zagreb.

Focus Atelier 2016 (25)

20 martie: La ora 20:00, în spațiul ZUG.zone, cei interesați pot urmări Paths Throughs Utopias, un documentar care prezintă o călătorie prin utopiile post-capitaliste din Europa.

21 martie: Începând cu ora 19:00, la Fabrica de Pensule se joacă spectacolul Față de drepturi, o producție a Centrului Educațional Replika. Spectacolul își propune să clarifice rolul copilului în lumea contemporană și să analizeze modul în care adulții se raportează la drepturile fundamentale ale acestuia.

22 martie: La ora 18:00, la Teatrul GONG din Sibiu, este programat spectacolul Nu cred că o să îmi treacă vreodată, producție Reactor de creație și experiment care surprinde zbaterile, dramele, bucuriile și speranțele adolescentine din trei perspective diferite.

Proiect finanțat de AFCN, Institutul Cultural Român, cu sprijinul Asociației Niște Oameni, a doamnei Viorica Samson și a donatorilor de pe platforma CrestemIdei.ro.

_______________________

Focus Atelier este o platformă de ateliere și dezbateri lansată în luna martie a anului 2015 în Cluj- Napoca de către Asociația Reciproca. Proiectul are ca scop facilitarea procesului de educare, proces care nu depinde de vârstă sau de absolvirea unei anumite etape educaționale standardizate. Focus Atelier este conceput și organizat de Asociația Reciproca și chestionează teme din societatea contemporană prin practică și dialog. Participarea la evenimentele Focus Atelier este gratuită.  

_________________________

 

Asociația Reciproca s-a înființat la începutul anului 2014 și are ca scop dezvoltarea climatului cultural și creșterea gradului de responsabilitate socială prin inițierea, susținerea și patronarea activităților cu caracter artistic, social și științific. Reciproca îi are ca membri fondatori pe Lucia Mărneanu (performer și artist plastic), Lorand Maxim (regizor și manager cultural), Leta Popescu (regizor și manager cultural) și Radu Bogdan (producător media ). Acestora li s-au  alăturat Oana Hodade (actriță și dramaturg) și Attila Almási (tehnician).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *