Joi, 18 noiembrie, ora 18:30  Night on Earth / Noaptea pe Pământ [Focus Jim Jarmusch]
r: Jim Jarmusch | 1991
Los Angeles, New York, Paris, Roma și Helsinki.

Cinci orașe. Cinci taxiuri. O mulțime de străini în noapte. Jim Jarmusch a adunat o distribuție internațională extraordinară de actori (inclusiv Gena Rowlands, Winona Ryder, Armin Mueller-Stahl, Béatrice Dalle și Roberto Benigni) pentru acest cvintet de povești existențiale. Scene de comedie zbuciumată, poezie nocturnă și fatalism sumbru în unul dintre cele mai fermecătoare și iubite filme semnate Jim Jarmusch.Vineri, 19 noiembrie, ora 19:00 – Un triomphe / Succes de public [avanpremieră] 
r: Emmanuel Courcol | 2020 
Etienne, un actor adesea șomer, dar cu o personalitate carismatică, înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. 
Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris.
Inspirat din fapte reale.
Cea mai bună comedie (European Comedy) – European Film Awards.

Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 18:30 – Spirál / Spirala + Q&A cu Cecília Felméri [premieră]
r: Cecília Felméri | 2020 
Spirala este un film despre cum nu trebuie să te cramponezi de trecut. Un triunghi amoros bizar, pe malul unui lac, între un bărbat şi două femei. Uneori ne cramponăm de trecut, iar consecinţele acestei alegeri pot rezulta într-o tragedie. Nu putem face decât un lucru: să ne confruntăm pe noi înşine.
Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizoarea filmului, Cecília Felméri.

Duminică, 21 noiembrie, ora 19:00 – Stop Making Sense + Intro de Andrei Bobiș [Art in Cinema]
r: Jonathan Demme | 1984
Stop Making Sense este un film-concert american din 1984, cu o peformance live a trupei rock americane Talking Heads, din turneul de promovare a albumului Speaking in Tongues. Concertul servește ca o retrospectivă cuprinzătoare a istoriei trupei până la acea vreme, prezentând multe dintre melodiile lor populare de la primul lor single de succes „Psycho Killer”, până la cel mai recent album al lor.
Intro de Andrei Bobiș  producător muzical, 1/4 din formația Zimbru, fondator al casei de discuri Cirkular.

Bilete și program
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.