19 octombrie 2014

Ce film a câștigat trofeul Comedy Cluj 2014-VEZI lista completă a câștigătorilor

By In A 7-a, Actualitate

Cea de-a şasea ediţie a Comedy Cluj 2014 s-a încheiat dar filme mai rulează şi…mâine. Programul AICI

Sala cinematografului Florin Piersic a fost arhiplină la decernarea premiilor din cadrul Galei de Închidere a Festivalului Internaţional de Film de Comedie.

Opt lungmetraje prezentate în premieră națională au intrat în cursa pentru premiile Competiției Internaționale a celei de-a VI-a ediții Comedy Cluj: Cel Mai Bun Film, Cel Mai Bun Regizor, Cel Mai Bun Scenariu și Cea Mai Bună Interpretare.

Juriul a fost format din regizorii Cecília Felméri, Igor Mirkovic, Mike Ott, Lodewijk Crijns și criticul de film Mihai Fulger.

 

Regizor

Aspect din Gala de Premiere-(c) clujulcultural.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prezentarea evenimentul a fost făcută de cunoscuta Geanina Corondan şi actorul Sorin Dobrin. Câştigătorul acestei ediţii a  fost fimul de lungmetraje„Jacky în regatul femeilor”  al regizorului Riad Sattouf. Pelicula  a fost dublu premiată: cel mai bun film și cel mai bun scenariu.

Juriul a decis în unamitate să premieze „cel mai împlinit film, care transmite emoții universale și utilizează umorul în cel mai eficient mod, ca o critică socială”. Actrița Anamaria Vartolomei a primit cele două trofee Comedy Cluj în numele echipei filmului.

Îndrăzneț și inovator, “Jacky au royaume des filles / Jacky în regatul femeilor” spune povestea unei unei femei autoritare din Republica Democratică Bubunne care își condamnă oponenții la spâzurătoare. În această țară ciudată, femeile sunt la putere, în vreme ce bărbații, îmbrăcați în robe din cap până în picioare, au îndatoriri domestice.

Alte premii:

Premiul Publicului a mers către Supermensch: The Legend of  Shep Gordon”/Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon în regia lui Mike Myers.

La secţiunea scurtmetraje, cele trei actriţe care au format juriul, Diana Cavallioti, Iulia Verdeş şi Andreea Vasile au oferit şi o menţiune specială pentru “Studii asupra isteriei”/ Studies on Hysteria în regia Gabriel Borgetto, Bernd Faaß, Matthias Bäuerle.

 

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studenţesc a mers către “Goodman”/Omul Bun în regia lui Anna Yanovskaya.

Anamaria Vartolomei_Comedy Cluj 2014BUN

Anamaria Vartolomei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj a mers către “A Hardworking Robber”/ Un hoţ muncitor în regia lui Michael Felanis

 

Premiul pentru cel mai bun scenariu a mers către “Jaky în regatul femeilor” în regia lui Riad Sattouf

 

Premiul pentru cea mai bună interpretare a  fost acordat actriței Elise Shaap din filmul “Rămas bun lunii”/ Afscheid van Maan în regia lui Dick Tuinder.

 

Premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat lui Lionel Baier pentru filmul “Marile unde”/ Les grandes ondes.

 

După o scurtă prezentare video cu cele mai renumite filme în care a jucat, actorul român Victor Rebengiuc a primit Trofeul de Exccelenţă. Acesta a fost aplaudat îndelung de către cei prezenţi în sală.

 

“Mărturisesc că sunt într-adevăr copleşit. Mă bucur că aceste lucruri se întâmplă aici la Cluj. Clujul este al doilea oraş în care mi-am petrecut o mare parte din viaţă în afară de Bucureşti unde m-am născut şi am trăit şi mai trăiesc încă. Aici la Cluj am făcut multe filme printre care şi “Pădurea spânzuraţilor” un fragment din el am văzut şi acum”, a spus actorul Victor Rebengiuc.

Rebengiuc BUN

Victor Rebengiuc, premiat la Cluj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu în ultimul rând, directorul festivalului a ţinut să îi premieze şi pe cei care fac parte din echipa Comedy Cluj 2014.

 

Ultimul film proiectat în cadrul Comedy Cluj 2014 a fost “Pride” în regia lui Matthew Warchus.

“Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj” este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.