Florin-Daniel Şandru este managerul interimar al Operei Naţionale Române Iaşi, a anunţat, Ministerul Culturii.

“Ca urmare a suspendării contractului de management al doamnei Beatrice Rancea, ministrul Culturii a numit un manager interimar la Opera Naţională Română din Iaşi. Această funcţie va fi ocupată de Florin-Daniel Şandru, fost secretar de stat – coordonator al Departamentului Centenar în subordinea Cancelariei prim-ministrului Guvernului României (2016 – 2017) şi fost director al revistei de cultură contemporană ‘Timpul'”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Potrivit ministrului Culturii, Opera Naţională Română din Iaşi are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă “a grelelor încercări pentru instituţie”.

“Îmi doresc ca acest interimat să aducă un dialog mai bun între angajaţii Operei, dar şi o mai eficientă administrare a atribuţiilor manageriale. Noul manager interimar are experienţa necesară pentru a gestiona într-un timp destul de scurt provocările sesizate de cele 2 controale efectuate de către corpul de control la această instituţie şi să se asigure că, prin intermediul departamentului artistic, publicul ieşean, şi nu numai, se bucură de producţii culturale la cel mai înalt nivel”, a declarat Gheorghiu.

El a suspendat miercuri contractul de management al lui Beatrice Rancea, ca urmare a instituirii de către DIICOT a măsurii controlului judiciar asupra acesteia în dosarul în care este cercetată penal privind nereguli financiare la Opera din Iaşi cu un prejudiciu estimat la 5 milioane.

Ministerul Culturii a informat, totodată, că nu va organiza în acest moment un concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Română din Iaşi. “Beatrice Rancea, în calitate de persoană cercetată, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul citat.

***

Florin – Daniel Şandru este profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi şi a fost, în perioada 2017 – 2020, coordonatorul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi, pentru realizarea căruia a primit “Meritul Academic”, cea mai înaltă distincţie a Academiei Române.

Este deţinător al Premiului “Ion Petrovici” al Academiei Române, are un doctorat magna cum laude în Filosofie (Universitatea “Al.I. Cuza” din Iaşi) şi unul summa cum laude în Ştiinţe Politice (Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca).

A efectuat stagii de cercetare postdoctorală la Universitatea Konstanz şi la Universitatea Humboldt din Berlin, urmând, în prezent, un program de cercetare avansată la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pe lângă activitatea managerială desfăşurată atât la nivel central, cât şi la nivel local, a publicat, în calitate de autor, cinci volume, fiind co-editor al altor 11 şi a organizat sau coordonat peste 100 conferinţe, colocvii şi ateliere privind diferite problematici ale societăţii româneşti. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.