20 iulie 2020

Cazul ”Hărțuire prin sms”. Poziția lui Ion Caramitru, președinte UNITER

By In Clio

Renumitul actor Ion Caramitru, președintele UNITER a scris pe pagina oficială a instituției, despre cazul teatrologului orădean Mircea Morariu, implicat în hărțuirea prin zeci de sms-uri a scriitorilor Marta Petreu, Ion Vartic, a regizorului Andrei Măjeri și a altora.

„Asist de câteva zile la publicarea corespondenței telefonice a domnului Mircea Morariu, profesor universitar, critic de teatru, o veche și constantă prezență publică asigurată de cărți și articole de specialitate dedicate lumii teatrului românesc contemporan.

Citesc și mă crucesc. Încerc să-mi explic și nu reușesc. Caut justificări metafizice, psihologice, de tot felul și nu ajung nicăieri. Mă apucă și râsu’ și plânsu’, vorba poetului, încercând să pricep ceva.

Am citit declarațiile celor care au primit mesaje telefonice stupefiante și am luat cunoștință de hotărârea Parchetului care îl consideră pe domnul Morariu, nepericulos.

Știu că s-a făcut apel la această hotărâre a procurorilor.

Domnul Morariu trebuie să dea acum explicații studenților lui, membrilor comunității teatrale și bineînțeles celor care se consideră vătămați de el.

UNITER este o organizație profesională a oamenilor de teatru. Are un statut, o comisie de disciplină, un modus vivendi.

Așteptăm cursul prelungit al anchetei, suntem afectați direct de o asemenea situație și ne rezervăm dreptul de a lua hotărâri statutare în cazul în care ele se impun.

Ion Caramitru
Președinte UNITER„, a scris actorul.

Citiți și

Scriitorii Marta Petreu, Ion Vartic și regizorul Andrei Măjeri , hărțuiți doi ani de criticul Mircea Morariu

CAZUL ”Hărțuire prin sms”. ”Teatrul Azi” și ”Adevărul” întrerup colaborarea cu Morariu

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.