După moartea regretatului Marius Tabacu, Consiliul Județean a numit recent un manager interimar la conducerea Filarmonicii de Stat „Transilvania”, pe membrul în corul Filarmonicii,  Cătălin Nistor. Acesta este absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. 

”Domnul Nistor Cătălin-Ioan se numește în funcția de manager interimar la Filarmonica de Stat Transilvania, până la ocuparea prin concurs a funcției de manager. Conducerea interimară se asigură până la data începerii executării noului contract de management, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice”, comunică CJ.

Cătălin Nistor, manager interimar al Filarmonicii. Foto cont personal de Facebook

Dar, conform siteului generalist cluj24.ro, angajații filarmonicii  sunt nemulțumiți de numirea noului manager interimar.

Am fost anunțați de Cătălin Nistor că el este noul manager interimar numit. Nu se poate ca în locul lui Marius Tabacu, cel care a tradus <<Trilogia Transilvană>> și vorbea trei limbi străine, să pui un astfel de manager, fără nicio consultare cu cei din Filarmonică. Nistor nu are nicio competență să conducă Filarmonica”, au postat aceștia pe un grup intern de facebook.

 

”Acesta (Nistor n.r.) a fost numit de către Consiliul Județean Cluj, fără ca administrația Filarmonicii să fie consultată în acea sens. Domnul președinte Alin Tișe spune că decizia nu a fost una politică și că în cel mai scurt timp se va organiza concursul pentru preluarea funcției de director, iar acest concurs se va desfășura în prezența unei comisii formate din specialiști în domeniu.

Considerăm că numirea lui Cătălin Nistor ca director interimar, fără consultarea membrilor administrației Filarmonicii, este nepotrivită și, de aceea, nu vom comenta nici informațiile apărute în presă despre personalitatea și competențele acestuia. Nu a fost alegerea noastră. Am fost asigurați de organizarea cât mai rapidă a concursului și așteptăm să vedem cine se va dovedi a fi persoana cea mai potrivită pentru a prelua această funcție după Marius Tabacu. Sperăm că totul ca decurge așa cum trebuie și cum e corect într-un oraș care se pretinde un pol al culturii în România”, au spus reprezentanții Filarmonicii clujene”, au comentat oficialii Filarmonicii pentru cluj24.ro.

Sursele Clujul Cultural spun că Nistor este membru PNL. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.