17 iulie 2017

Câștigătorii celei de-a XVI-a ediții a Concursului Internațional de Muzică ”Gheorghe Dima”  

By In Actualitate, Muzica

În cadrul galei laureaţilor concursului de flaut și clarinet ”Gheorghe Dima”, care a avut loc sâmbătă, 15 iulie 2017, la Auditorium Maximum al UBB, au fost anunțați câștigătorii acestei ediții, o surpriză atât pentru public, cât și pentru cei nouă finaliști ai celor două secțiuni.

La secţiunea flaut, juriul nu a acordat premiul I.

Doi concurenţi au obţinut la egalitate premiul II – Akito Mitsumaru (Japonia/Franța) și Kuo Yu-Hsuan (Taiwan/Elveția) – și au interpretat Concertul pentru flaut şi orchestră în Sol major K.V. 313, de W.A. Mozart, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, dirijată de Tiberiu Soare. La clarinet, tot la egalitate, au obținut premiul I Sergey Eletskiy (Rusia/Germania) și Sérgio Fernandes Pires (Portugalia/Elveţia) și, alături de aceeași orchestră, au interpretat Concertul pentru clarinet şi orchestră în La major K.V. 622.

Lista premiilor acordate în cadrul ediţiei a XVI-a a Concursului Internaţional de Muzică „Gheorghe Dima”:

SECȚIUNEA CLARINET

Premiul I (ex aequo)
Eletskiy Sergey (Rusia/Germania)
Fernandes Pires Sérgio (Portugalia/Elveția)

Premiu în bani oferit printr-o finanțare obținută din partea Administrației Fondului Cultural Național, un voucher pentru un clarinet Bb-Tradition oferit de Buffet Crampon și reparația unui instrument, oferită de Clarinet România.

Premiul II

Premiul III (ex aequo)
Solomakhin Oleg Sergeevich (Rusia)
Brancati Lucio (Italia)
Dobrynchuk Volodymyr (Rusia/Germania)

Premiu în bani oferit printr-o finanțare obținută din partea Administrației Fondului Cultural Național și două seturi de accesorii Icon, oferite de Buffet Crampon, prin magazinul lor partener Aperto.

Premii speciale
Două premii speciale oferite de BAM Cases lui Eletskiy Sergey și lui Fernandes Pires Sérgio
Patru vouchere de 200 Euro oferite de Vandoren lui Solomakhin Oleg Sergeevich, Brancati Lucio, Dobrynchuk Volodymyr și Wei Luzi (China/Germania)

SECȚIUNEA FLAUT
Premiul I

Premiul II (ex aequo)
Mitsumaru Akito (Japonia/Franța)
Kuo Yu-Hsuan (Taiwan/Elveția)
Premiu în bani oferit printr-o finanțare obținută din partea Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

Premiul III (ex aequo)
Goldberg Oriane (Belgia/Franța)
Blanco Lewis Joidy Scarlet (Venezuela/Elveția)
Premiu în bani oferit printr-o finanțare obținută din partea Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

Premii speciale
Premiul special oferit de Filarmonica de Stat din Sibiu: un concert în stagiunea 2018-2019, a fost câștigat de Kuo Yu-Hsuan
Premiul special oferit de Wiener Flötenwerkstatt celui mai bun flautist român din concurs, a fost câștigat de Claudia Pană (România)
Două premii speciale oferite de BAM Cases au fost câștigate de Goldberg Oriane și Blanco Lewis Joidy Scarlet
Kuo Yu-Hsuan, Goldberg Oriane și Blanco Lewis Joidy Scarlet au câștigat câte 2.000 de credite pentru aplicația Henle Library din partea G Henle Verlag

Între 9 și 15 iulie 2017 a avut loc la Cluj cea de-a XVI-a ediție a Concursului Internațional de Muzică ”Gheorghe Dima”. (detalii: www.notesandties.ro)

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Organizatori: Asociația Culturală ”Notes&Ties” și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.