20 noiembrie 2015

Cărtureşti serbează 15 ani cu un recital de pian şi multe surprize tipice librăriei

By In Carte

Cu ocazia serbării a 15 de Cărtureşti, Alexandru Negriuc va susţine duminică, 22 noiembrie, de la ora 18, un recital de pian ce îi va purta pe iubitorii de carte de la J.S. Bach la Arvo Pärt, de la jazz la jocul din Transilvania, de la Rahmaninov la Chopin, (un pic de) Debussy, cu entuziasm şi povestiri despre muzică şi călătorii.

cartu
Mai mult, librarii au pregătit o joacă în versuri pentru cei care le trec atunci pragul: o loterie cu poezie. Iv cel naiv le-a dat o mână de ajutor și a scris câte o poezie pentru trei categorii de cititori: optimiști, pesimiști și realiști.

 

Cărturești le-a printat pe cartoline ilustrate de Vali Petridean, le-a amestecat cu alte cartoline conținând premii surpriză și le-a lăsat la casele de marcat din librării în trei urne cu etichete. Cei ce-şi vor incerca norocul și vor putea pleca acasă cu o poezie sau cu unul dintre sutele de premii disponibile.

 
Mai mult decât o librărie. Loc de întâlnire. Colț pentru citit. Ceainărie. Divan de spus povești. Spațiu de expoziție. Mini-cinema. Loc în care ești martor la o cerere în căsătorie. Sau la o discuție despre cine scrie mai bine: Murakami sau Bukowski? Laborator pentru cadouri. Scenă de teatru. Sală de dezbateri. Adăpost într-o zi ploioasă. Țara Minunilor. Asta este de 15 ani Carturesti.

 
Un fel de cameră de zi a întregului oraș, Cărturești adăpostește, de fapt, o mare familie de cititori. Crește și se transformă în jurul ei. Îi oferă spațiu de desfășurare, rafturi pline de cărți și obiecte care aduc zâmbete pe buze.
Ziua Cărtureşti va fi celebrată pe 22 noiembrie, între orele 10-22, la librăriile din Iulius Mall şi Polus Centrer, unde gazdele îi vor întâmpina pe curioşi, ca în fiecare an, cu ceai şi biscuiţi din partea casei.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.