26 februarie 2014

Cărtureşti îl aduce pe poetul sibian Radu Vancu la Cluj

By In Actualitate, Poezie

Poetul sibian Radu Vancu vine joi, 27 februarie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca, pentru o întâlnire cu cititorii săi.

“Dacă sunteți în căutare de inspirație, dacă sunteți curioși de unde vine inspirația altora, dacă vă place poezia, în general, și Radu Vancu, în particular, sau dacă, pur și simplu, apreciați o conversație de calitate, cu oameni talentați și inteligenți, avem o veste bună pentru voi: joia aceasta, se reia seria Dialoguri cu Scriitori Români”, spun organizatorii.

Radu Vancu a publicat șase cărți de poezie publicate, pentru care a primit premii în țară și în străinătate. Pe lângă cărțile de poezie, a publicat două eseuri ample despre Mihai Eminescu și Mircea Ivănescu și alte două cărți despre poeți români și străini. A scris, de asemenea, și o poveste pentru copii. Împreună cu Claudiu Komartin, e co-editorul antologiilor ”Cele mai frumoase poeme din anul…” (2010, 2011 și 2012). A tradus romane și poezie (două selecţii masive din Ezra Pound și John Berryman). Este lector la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și redactor la revistele Poesis International și Transilvania. E unul dintre organizatorii Festivalului Internaţional de Poezie de la Sibiu.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.