18 aprilie 2018

Cărți cu un leu, premiere editoriale și standuri înghesuite la “Gaudeamus”

Astăzi a început Târgul de Carte în Piața Unirii

By In Esenţial

O nouă ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus s-a deschis astăzi, într-un cort masiv situat în Piaţa Unirii, același cort care e an de an.

Standurile sunt cam înghesuite, podeaua denivelată iar în weekend, când se preconizează aflux de cititori, va fi înghesuială mare.  Față de ediția de anul trecut nu am constatat îmbunătățiri în amenajare.

Vremea nu a prea ținut astăzi cu cititorii, fiind închisă,  dar cu toate acestea, la ora la care am fost la târg, undeva la amiază,  mulţi clujeni răsfoiau și cumpărau cărți. Îi aşteaptă pe lângă cărți și o ofertă bogată de CD-uri, DVD-uri, viniluri cu muzică diversă, de la simfonică la blues, şi de la metal la folk.

80 de edituri din toată ţara sunt prezente la Cluj, de la cele mari, Humanitas, Nemira, Corint, RAO, Eikon, la cele clujene: Casa Cărţii de Ştiinţă, Renașterea, Limes, Mega, Argonaut, Școala Ardeleană, Tribuna, Presa Universitară Clujeană, Ecou Transilvan dar și altele.

Toate editurile practică reduceri, între 5 și 30 la sută, dar sunt şi cărţi cu…1 leu.

Sunt cărți bune și foarte bune la târg dar și maculatură sau standuri neatractive. De la ofertele editurilor clujene, care și-au amenajat standuri moderne și propun noutăți, cum ar fi cartea “Istoria, Adevărul și Miturile” de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei,  de la Ed. Școala Ardeleană, la cărțile serioase, academice, de la Presa Universitară Clujeană, despre “Localitățile din Apuseni sau personalități ale UBB sau Casa Cărții de Știință, găsiți volume cam pentru toate gusturile . Sunt câteva noutăți și la Ecou Transilvan, de exemplu se va lansa joi la 14.00, un nou volum controversat al lui Gheorghe Funar intitulată “Cifrele getice. Cifrele primordiale pe Pământ”. Volume religioase propune editura Mitropoliei Ortodoxe, Renașterea. 

Stand pentru pasionații de Islam

Un stand care ne-a atras atenția a fost cel dedicat…Islamului, unde sunt propuse cărți despre această religie.

Un stand pentru Centenar

Cu ocazia Centenarului, organizatorii au pregătit un stand doar cu cărți dedicate acestei mari sărbători, care propune o serie de volume solide despre Marea Unire,  inclusiv de la edituri clujene.

Standul Centenar

Revenind la editurile din afara Clujului, aici găsești toate noutățile din ultima perioada fie că vorbim de Humanitas, Polirom, Corint, fie că e vorba de istorie, geografie, literatură etc.

Humanitas de exempu vă aștepteată cu peste 650 de titluri, cele mai noi apariții editoriale și bestsellerurile ultimelor luni, și reduceri între 10%-30%, valabile numai în zilele târgului: 20% reducere la edițiile de colecție Humanitas și Humanitas Fiction, 20% reducere la cărțile din colecțiile Memorii/Jurnale și Istorie Humanitas, 30% reducere la atlasele Humanitas Junior. 10% reducere generală

Cine dorește poate servi un ceai, o cafea la nisip sau un machiatto la un stand din incinta târgului.

Programul lansărilor AICI

Cum târgul e abia la început Clujulcultural.ro vă recomandă să îl vizitaţi!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.