Editura Școala Ardeleană vă invită să urmăriți lansarea volumului de convorbiri dintre Ennio Morricone și Giuseppe Tornatore: „Ennio. Un maestro”. Traducere, cuvânt înainte și note de Constantin Ivaneș.
Cartea apare la un an de la moartea lui Ennio Morricone (n. 10 noiembrie 1928 – d. 6 iulie 2020) în Colecția Cărți-Eveniment.

Vor participa: Excelența Sa Dl MASSIMO NOVALI, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca, PETRE BĂCIOIU, actor la Teatrul Național din Cluj-Napoca, VASILE GEORGE DÂNCU, directorul editurii, CONSTANTIN IVANEȘ, traducătorul cărții.
Moderator: KAREN SEBESI, jurnalist la TVR Cluj.

Evenimentul se va desfășura online, pe Zoom, luni, 20 septembrie, de la ora 19.00, și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Școala Ardeleană

Despre carte, aici.

„Doi prieteni se întâlnesc și stau de vorbă. Despre lumea din jurul lor, despre munca lor, pentru că ei nu sunt doar buni prieteni, ci trăiesc și se mișcă în același univers artistic. Unul face filme, celălalt, muzică de film. Iată, așa s-au născut aceste pagini, mai dense decât altele, animate fiind de întrebările lui Giuseppe Tornatore, care aduc în atenție lungile și savuroasele convorbiri cu Ennio Morricone, Maestrul. Sunt pagini în care filmul este temă centrală, dar și pretext, de cele mai multe ori în prim-plan, dar și colateral, cum se întâmplă în cursul unei convorbiri. Filmul este comentat, e întors pe toate fețele – cum a fost, cum e astăzi, ce viitor are, e privit din postúrile de cineaști, cinefili, spectatori. De o parte și de alta izvorăsc păreri, se povestesc curiozități, se devoalează sentimente și așa, uneori, pare că rolurile celor doi se inversează: Tornatore caută muzica imaginilor, iar Morricone, o misterioasă vizibilitate a sunetelor. Doi premiați Oscar. Doi maeștri. Un interviu de neuitat pentru cei care iubesc, deopotrivă, filmul și muzica.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.