11 aprilie 2018

Carte despre dans, lansată la Opera Maghiară

By In Actualitate, Carte
Opera Maghiară Cluj anunță lansarea volumului VADEMÉCUM DE DUET CLASIC de Rareș Arcadie Cîmpean, în 12 aprilie de la ora 17:30, la sediul instituției.
 
Moderator: Prof. Nicoleta Demian, muzicolog Adrienne Laskay
 
 
„Volumul aduce în prim plan o metodă sistematizată riguros a câtorva elemente de bază ale duetului clasic, având ca parametri, noțiuni de anatomie funcțională și biomecanică ale aparatului locomotor care sunt obligatorii pentru toți cei al căror instrument de expresie este corpul. 
 
Dansul respectiv duetul, a evoluat foarte mult, a explodat într-o mare varietate de experimentări, posibilitățile de exprimare fiind aproape nelimitate. Corpul uman are totuși limitele lui și cunoscându-le, putem împinge mai departe barierele în evoluția dansului fără a avea efecte negative asupra integrității lui ci din contră odată cu practicarea dansului să-l menținem mai flexibil, mai puternic și mai sănătos. 
 
 
Cartea se dorește a fi un sprijin pentru toți cei care practică dansul sau mișcarea scenică și sunt interesați de perfecționarea artei lor dar și pentru viitori profesori de duet sporindu-le cunoștințele tehnice, teoretice și interpretative necesare executării unui pas de deux.”, își descrie demersul Rareș Arcadie Cîmpean.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.