Duminică, 18 iulie, începând cu ora 16.00, a aea loc lansarea volumului „Așa simțit-a Zarathustra” de Paul Chetreanu-Don (Prefață de Ștefan Bolea, Colecția Școala Ardeleană de Filosofie, 2021).

„Paul Chetreanu-Don a înțeles că nu poți scrie niciodată ceea ce se numește biografia lui Nietzsche, pentru simplul fapt că Nietzsche a încercat din răsputeri și mereu să zădărnicească orice încercare a lectorilor săi de a crede acest lucru. În locul biografiei, însă, filosoful-scriitor a îngăduit cititorilor săi să spere într-o spectrografie, într-o ghicire necontenită a chipurilor, a fețelor autorului Nietzsche în prisma alambicată a operei sale.”, spune Ștefan-Sebastian Maftei, lect. dr., UBB, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Filosofie.

„Ce rămâne după ce trec valurile disociative ale unei flăcări de gheață? După Zarathustra, Auschwitz, World Trade Center, Notre-Dame? Exploratorii trebuie să găsească o portiță de scăpare din noaptea saturniană, care a căzut asupra lumii și o strânge într-un pumn de fier… Cert e că Paul e unul dintre ei. Nach neuen Meeren…”, scrie si Ștefan Bolea, lect. asoc. dr., UBB, Facultatea de Istorie și Filosofie Premodernă și Românească.

Evenimentul va avea loc la Restaurant Napoca 15 din Cluj-Napoca și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Școala Ardeleană: www.facebook.com/scoalaardeleanacluj.ro

Prezintă: Ștefan Bolea, Ștefan-Sebastian Maftei, editorul Vasile G. Dâncu.
Moment artistic: Rareș Munthiu (vioară), Lelia Serafinceanu (pian).
Moderator: Remus Octavian Câmpean.
Organizatori: Asociația House of Happy Living, Diesel Events, Editura Școala Ardeleană și Elipsiona.

Cartea este disponibilă pentru comenzi în format tipărit (aici) și în ediție digitală (aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.