20 iunie 2020

Carlos Ruiz Zafón, cel mai citit scriitor spaniol după Cervantes, a murit la vârsta de 55 de ani

By In Carte

Scriitorul spaniol Carlos Ruiz Zafón, considerat unul dintre cei mai importanţi autori contemporani, a murit la vârsta de 55 de ani, a anunţat vineri editura Planeta.

Zafón a murit la Los Angeles din cauza unei boli grave cu care se lupta de mai mult timp, citează TVE.

„Astăzi este o zi foarte tristă pentru întreaga echipă de la Planeta care l-a cunoscut şi a lucrat cu el timp de 20 de ani, în care s-a clădit o prietenie care a trecut dincolo de partea profesională”, a transmis editura. „Va continua să fie foarte viu între noi toţi prin intermediul cărţilor lui”.

Născut la Barcelona, în septembrie 1964, Carlos Ruiz Zafón locuia la Los Angeles, unde lucra pentru industria de la Hollywood. 

A devenit cunoscut la nivel internaţional cu romanul „Umbra vântului/ La sombra del viento”, recompensat cu numeroase premii şi inclus în 2007 în lista celor mai bune 100 de cărţi în limba spaniolă publicate în ultimii 25 de ani. Aceasta a fost realizată de 81 de scriitori şi critici literari latino-americani şi spanioli.

După Miguel de Cervantes, el este scriitorul spaniol cel mai citit. Volumele lui au fost traduse în peste 40 de limbi, inclusiv în română, şi sunt vândute în mai mult de 50 de ţări.

Doar primele trei romane ale Carlos Ruiz Zafón au fost vândute în 25 de milioane de exemplare – „La sombra del viento” (2001), „Jocul îngerului/ El juego del Ángel” (2008) şi „Prizonierul cerului/ El prisionero del cielo” (2011).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.