10 ianuarie 2016

Care sunt editurile şi profesorii clujeni care au fost referenţi pentru cărţi scrise de deţinuţi

By In Carte, Esenţial

Siteul specializat pe justiţie Clujust.ro a publicat lista cu profesorii şi preoţii și editurile din Cluj care au contribuit la publicarea volumelor scrise de puşcăriaşi.

Edituri clujene ca Napoca Star, Risoprint, Casa Cărţii de Ştiinţă, Grinta, Accent sau CA Publishing, în general edituri  mici, fără o prezenţă semnificativă pe piaţa editorială locală sau naţională şi fără lansări de calibru, care să trezească interesul presei şi, implicit, al cititorilor potenţiali au fost alese de deţinuţi, unii cu renume, ca “profesorul” Dan Voiculescu, să publice volume ştiinţifice. Pentru aceste edituri e o bună afacere publicarea acestor tipuri de lucrări pentru care întreg tirajul e achiziţionat de către deţinut!

Dintre editurile care au publicat cărţi scrise de deţinuţi, cărţi care datorită caracterului lor ştiinţific, conform legislaţiei reduc cu 30 de zile durata de stat în puşcărie a unui deţinut per carte scrisa, , cea mai prestigioasă este Casa Cărţii de Ştiinţă, înfiinţată în 1992, editură care e un participant activ la târgurile de carte şi care are în portofoliu sute de titluri de calitate.

Editurile clujene care nu au publicat astfel de “lucrări ştiinţifice” sunt Şcoala Ardeleană, Presa Universitară Clujeană, Argonaut, Ecou Transilvan, Limes, Diakonia etc.

Conferențiarul universitar Anuţa Buiga de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB Cluj,  profesorul de ştiinţe politice Salat Levente şi prof. dr. RÜSZ-Fogarasi Enikő de la Facultatea de Istorie a Universității Babeș-Bolyai, ultimii girând lucrări ale deţinutului Nagy Zsolt, sunt universitari care au girat astfel de lucrări pseudo-ştiinţifice.

salat

Profesorul de ştiinţe politice Levente Salat

Lista completă şi detaliată a editurilor, profesorilor referenţi şi prelaţilor din acest caz o puteţi citi pe Clujust.ro

Cazul special al cărţilor lui Dan Voiculescu editate şi la Casa Cărţii de Ştiinţă Cluj îl puteţi citit pe Pressone.ro

clasa-de-mijloc-teoria-si-practica-antreprenoriala-de-dan-voiculescu-2015-p89578-0-640x960

 

4 Comments
 1. […] acestora a fost făcută publicî în 8 ianuarie de  Ministerul Educaţiei, citată de clujulcultural.ro.  În articol sunt precizate şi care sunt editurile si cine sunt profesorii care au girat ca referenţi lucrările a 180 de […]

  Reply
 2. […] de articolul pe care clujulcultural.ro l-a publicat sâmbătă AICI, profesorul universitar doctor Levente Salat a transmis un drept la replică […]

  Reply
 3. Mischie 10 ianuarie 2016

  Dar cei care i-au facut pe tot felul de politruci profesori universitari?
  Vezi cazul baronului Mischie la UBB Cluj

  Din baron, conferentiar
  Publicat in Evenimentul Zilei, vineri 28 ianuarie 2005

  Reply
  • geo 7 februarie 2016

   Dar cati au fost facuti profesori honoris causa!

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!