27 august 2020

Când se vor putea deschide cinematografele și teatrele?

By In Clio

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea redeschide, probabil din 1 septembrie, în condiţii speciale de siguranţă. Totodată, el a spus că restaurantele se vor deschide, tot cu anumite condiţii, “numai acolo unde e sigur”.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, cum vede demersul privind deschiderea restauranelor de la 1 septembrie şi ce crede despre deschiderea teatetrelor tot de la 1 septembrie.
 
 
“Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate, în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor fi lăsate locuri libere între spectatorii, toată lumea să poarte mască. Cred că e important ca, acolo unde condiţiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că e important”, a afirmat Iohannis,
 
El a spus că sectorul HoReCa este “în suferinţă” şi este bine să se reia activitatea, în special funcţionarea restaurantelor.
 
“Vremea se răceşte, statul pe terase nu va mai fi posibil la un moment dat. În anumite condiţii restaurantele se pot deschide în interior. De asemenea, în condiţii de siguranţă. Distanţare între mese. Specialiştii vor stabili mâine un prag, o cifră unde e risc de infectare, iar acolo unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior. Deci se vor deschide, dar numai acolo unde e sigur. Cred că aceste două sectoare sunt importante. Cred că după ce am învăţat cum să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident nu ne întoarcem la normalitate. Funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu norme speciale, dar acolo unde e posibil, cred că e bine să se reia funcţionarea”, a susţinut Iohannis.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.