Cadou online de la Teatrul „Puck” pentru cei mici: „Magia Crăciunului”

Teatru

Știați că ornamentele unui brad de Crăciun pot prinde viață? Și că ele ne pot spune cele mai frumoase povești? În adaptarea scenică a Danei Bonțidean, globurile bradului se transformă în personaje și astfel se creează scena poveștii tradiționale a nașterii lui Iisus. „Magia Crăciunului” va putea fi urmărită pe Facebook, în regim de live streaming, în 25 și 26 decembrie. De asemenea, în 23 decembrie, tot aici poate fi urmărit spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

Colindele veghează drumul Mariei și al lui Iosif spre iesle și îmbracă povestea într-un dar de suflet, de care să ne putem bucura mereu.

,,Magia Crăciunului” promite o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, unde obiceiurile, poveștile și tradițiile populare se țes în jurul bradului, simbol al vieții veșnice. Povestea ne reamintește tuturor de bunătatea necondiționată, de prietenie, de magie și joc – valori demne de prețuit de fiecare dată, nu doar atunci când suntem în pragul sărbătorilor.

Este o adaptare scenică după povești, obiceiuri și tradiții populare, în scenariul și regia Danei Bonțidean. Va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Teatrului de Păpuși „Puck” de Crăciun, în 25 decembrie, de la ora 18, și în 26 decembrie, de la ora 11.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Robert Trifan. Ilustrația muzicală și înregistrarea audio sunt realizate de Attila Nagy, filmarea de Attila Nagy și Mihai Pamfiloiu, montajul și editarea video de Attila Nagy, iar păpușile de AniEla.

De asemenea, miercuri, 23 decembrie, de la ora 10.30, pe aceeași pagină va fi redat un spectacol al Teatrului „Puck”, în cadrul campaniei de caritate „Găleata albastră”, organizată de Dorcas Aid România.

Este vorba de „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în regia și ilustrația muzicală a lui Traian Savinescu.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului.

Din distribuție fac parte Ramona Atănăsoaie, Ovidiu Crișan, Frunzina Anghel, Călin Mureșan, Silviu Ruști, Florina Florian și Florin Suciu Buh.

Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu.

Totodată, proiectul AudioPuck continuă în această perioadă, în fiecare marți și vineri, cu înregistrări audio ale poveștii „Un colind de Crăciun”, de Charles Dickens.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *