Artistul de origine canadiană Bryan Adams a susținut luni seara, 11 noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un concert de excepție cu ocazia turneului internațional pe care acesta îl susține pentru promovarea celui de-al 14-lea album al său, “Shine a light”.

Într-o sală plină de fani și iubitori ai muzicii de calitate, concertul a început puțin peste ora 20.00 și s-a încheiat la 22:15, două ore pentru un show de neuitat în care canadianul și-a trecut asistența prin aproape toată discografia sa și a interpretat toate marile hituri care continuă să fie și astăzi în vogă.

Nu au lipsit piese ca “It’s Only Love”, “Summer of ’69”, “Run To You” sau “All for Love”, cât și cel mai nou single al său, scris în colaborare cu Ed Sheeran – “Shine a Light”.

“Sunt încântat să lansez un album de 12 piese, care să combine genurile rock, pop și R&B. Noul album va conține și un duet cu Jennifer Lopez”, a dezvăluit Adams. El a descris colaborarea cu Jennifer drept “un vis”.

Canadianul, care a făcut senzaţie cu hituri ca “Please Forgive Me”, “Have you Ever Really Loved a Woman” şi “Everything I Do”, dar a reușit să își păstreze la cei 60 de ani intactă vocea inconfundabilă, răguşită şi masculină. A avut 20 de hituri în US TOP 10, fiind și primul artist canadian prezent cu un L.P. în acest clasament.

El a surprins cu un cover al trupei irlandeze Thin Lizzy, Whiskey in the Jar, cântată și de Metallica. Adams a cântat coverul cu chitară rece într-o atmosfera de vis.

Bryan Adams – Everything I Do, I do it for you (VIDEO – Lion Adrian)

Un grup de fani înfocați ai artistului l-au așteptat mai bine de o oră în picioare la intrare în Sala Polivalentă pentru un autograf, un selfie sau o poză cu el, iar un tânăr mai norocos a reușit chiar să schimbe câteva vorbe cu legendarul solist. “Domnule Adams, vreau să vă spun ceva, de fiecare dată când sunt supărat și nu am o stare prea bună, ascult duetul dumneavoastră cu Pavarotti”, iar replica canadianului a venit rapid: “Oh, nice, I loved that bastard, it was a great artist”, a spus, zâmbind, Bryan Adams, după care s-a urcat în mașină și a plecat.

Adams se află într-un turneu pentru promovarea albumului “Shine a Light”, turneu care a început în 25 februarie 2019, susținând concerte în Statele Unite, America de Sud și Europa. Ultimul LP al artistului a fost “Get Up” din 2015, care a ajuns pe locul doi în topurile britanice, pe locul întâi în Elveţia şi 99 în US Billboard 200.

Bryan Adams este, de asemenea, compozitor, producător, chitarist, fotograf, filantrop și activist. Discul care i-a adus recunoașterea la nivel internațional a fost “Reckless”, material ce a inclus hiturile “Run to You” și mega hitul “Summer of ’69”.

Piesele sale au apărut pe coloanele sonore ale unor filme celebre, precum “Robin Hood” (“Everything I Do I Do It for You”), “Don Juan” (“Have You Really Loved a Woman”), “The Mirror Has Two Faces” (“I Finnaly Found Someone” – duet cu Barbra Streisand), “Three Musketeers” (“All for Love”, împreună cu Rod Stewart şi Sting). A avut 20 de hituri în US Top 10, fiind primul artist canadian prezent cu un LP în acest clasament.

În cei peste 40 de ani de carieră, Bryan Adams a vândut peste 75 de milioane de albume și are în palmares 15 nominalizări la Premiile Grammy și trei nominalizări la Oscar.

A primit Ordinul Canadei pentru contribuția adusă muzicii și pentru activitățile sale filantropice. Până acum, el a vizitat doar capitala României, cu ocazia concertelor din 2000 și 2008, când 20.000 de oameni au venit să cânte alături de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.