Lucian Boia (foto), Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu se numără printre cei mai căutaţi autori ai editurii Humanitas de către cititori, informează Mediafax.ro

Astfel, pe primul loc în topul celor mai vândute titluri ale editurii se situează volumul “Sfârşitul Occidentului”, scris de Lucian Boia. “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, ocupă a doua poziţie în topul preferinţelor pasionaţilor de lectură. De asemenea, Neagu Djuvara se numără printre autorii preferaţi ai românilor în anul 2013, volumul “O scurtă istorie a românilor ilustrată”, poziţionându-se pe locul al treilea în topul celor mai vândute titluri ale editurii Humanitas. “Nostalgia, ediţie aniversară”, de Mircea Cărtărescu, ocupă locul al patrulea, iar “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, este pe locul al cincilea în ceea ce priveşte preferinţele publicului.

La editua Humanitas Fiction, Paulo Coelho este în top, “Manuscrisul găsit la Accra” fiind cea mai vândută carte a anului 2013. Volumul “Caietul Mayei”, de Isabel Allende, se situează pe locul al doilea, urmat de bestsellerul internaţional “Orele îndepărtate”, scris de Kate Morton. Pe locul al patrulea în topul vânzărilor se situează “Obosit de viaţă, obosit de moarte”, de Mo Yan. Volumul “Limbajul florilor”, de Vannesa Diffenbaugh, se poziţionează pe locul al cincilea, urmat îndeaproape de “Oscar şi Tanti Roz”, scris de Eric-Emmanuel Schmitt.

În topul celor mai vândute cărţi Humanitas din acest an se află şi volumul “Cele mai frumoase povestiri din Biblie” în traducerea din ebraică, aramaică şi greacă veche realizată de Monica Broşteanu şi Francisca Băltăceanu, cu un cuvânt însoţitor de Andrei Pleşu şi ilustraţii de Mihail Coşuleţu.

Din seria Junior, cărţi dedicate copiilor, cele mai vândute titluri în 2013 sunt cele trei volume de aventuri ale celebrului Habarnam, protagonistul trilogiei lui Nikolai Nosov: “Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, “Habarnam pe Lună” şi “Habarnam în Oraşul Soarelui”.

Cât despre Humanitas Multimedia, prima poziţie în topul vânzărilor de audiobook-uri este deţinută de “Change management”, de Octavian Pantiş, în lectura autoruluui. Lucian Boia se află şi în topul vânzărilor de audiobook-uri, “De ce este România altfel”, în lectura acestuia, poziţionându-se pe locul al doilea. Printre preferinţele românilor în 2013 se numără şi audiobook-ul “Despre frumuseţea uitată a vieţii”, de Andrei Pleşu, în lectura autorului. “Despre seducţie”, de Gabriel Liiceanu, în lectura lui Gabriel Liiceanu ocupă locul al patrulea, iar pe locul al cincilea se găseşte “A cup of tea”, de Katherine Mansfield, în lectura Marianei Mihuţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.