31 octombrie 2013

Concursul “Dramaturgi clujeni 2013” a fost câştigat de Bogdan Costin

By In Actualitate, Spectacol

Clujeanul Bogdan Costin a câştigat concursul “Dramaturgi clujeni 2013”, lansat de Teatrul Naţional din Cluj şi Asociaţia Culturală JAD. În finală au fost nominalizate trei piese, juriul optând în unanimitate pentru piesa “Atentatul”, a lui Bogdan Costin, care urmează să fie jucată în sala studio “Euphorion”.

Concursul vizează descoperirea şi promovarea noilor talente clujene şi punerea în scenă a unor piese care nu au mai fost jucate, adresându-se “tuturor autorilor de piese de teatru, fără limite de vârstă, care îşi asumă apartenenţa la comunitatea intelectuală clujeană (oraşul Cluj-Napoca şi regiunea Cluj), fie prin rădăcini, familie, studii, meserie sau idealuri de viaţă”.

În competiţie s-au înscris 24 de piese.  Juriul i-a avut în componenţă pe Ştefana Pop-Curşeu, de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Radu Macrinici, de la Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe şi Cristiana Gavrilă, de la Teatrul Naţional Bucureşti. Cele trei piese nominalizate au fost: “Atentatul”, scrisă de Bogdan Costin, “Trei persoane îmbrăcate în galben şi cu pălăriile negre”, de Ioana Gavrilovici, şi “Dragoste in vremea lui Koch”, de Olga Delia Mateescu.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.