20 februarie 2018

“Boema” de Puccini revine la Opera Maghiară

By In Spectacol

Opera Maghiară din Cluj invită publicul, în ziua de 22 februarie, de la ora 18:30, la spectacolul Boema de Giacomo Puccini. Regia este semnată de Demény Attila.

Este o inedită versiune a operei lui Puccini, cu Kele Brigitta în rolul lui Mimi. În celelalte roluri îi veți putea urmări pe Pataki Adorján, Sándor Csaba, Emanuel Popescu, Szilágyi János, Covacinschi Yolanda, Mányoki László, Plesa Róbert, Peti Tamás Ottó. Corul, orchestra și baletul Operei Maghiare din Cluj vor fi conduși de dirijorul Horváth József.

Cea mai reprezentativă dintre lucrările lui Puccini – alături de Turandot, Tosca şi Madama Butterfly – opera Boema, face portretul tinerilor boemi din Cartierul Latin al Parisului anilor 1840, cu accent pe relaţia dintre poetul Rodolfo şi Mimi, o brodeză fragilă, dar foarte frumoasă. Iubirea lor a fost imortalizată de Puccini în pagini muzicale de o frumusețe sublimă, ce travesează timpul și istoria. În cele patru acte, drama psihologică construită de Puccini pe libretul lui Giuseppe Giacosa și Luigi Illica după romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger definește prin toate mijloacele artistice stilul operei veriste. Subiecte ce reflectă realitatea crudă, boala, sărăcia, inegalitățile sociale, pasiunile și trăirile puternice, analiza psihologică profundă, sfârșitul tragic sunt ingredientele ce nu lipsesc din opera veristă. În ,,Boema” tinerii protagoniști sunt săraci dar bogați sufletește, Mimi este o fată simplă și foarte bolnavă, dar iubirea ei este nemărginită.

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a Operei Maghiare din Cluj.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!