Primarul Emil Boc a fost întrebat ieri într-o conferință de presă, ce mai e nou în discuțiile cu proprietarii hotelului-”sicriu” de pe strada Avram Iancu.  

”Personal eu nu am discutat cu ei (arhitecții), dar experții din Primărie au discutat și au primit asigurări că fațada va fi una care să pună în valoare clădirea și că vor fi minimalizate problemele”, a precizat primarul.

Concluzia este că nu se mai poate face nimic major în cazul acestui hotel controversat, a cărui construcție a iscat reacții ample, iar presa a scris din 2010 despre el, fără nici un rezultat.

Proprietarul, un om de afaceri sibian influent,  care e acum în închisoare, a reușit cu abilitate să obțină autorizația de construcție, cu o răbdare de Sisif. În cele din urmă a obținut actul de la Comisia Națională a Monumentelor Istorice de la București. Nu a contat că Comisia Zonală i-a respins de două ori proiectul, ori rezonanța istorică a locului și procesele intentate de locatarii terenului si imobilelor din imediata vecinătate. Ei au pierdut tot.

Hotelul se apropie de finalizarea lui.

Supărată de criticile la adresa arhitecților, Ordinul Arhitecților- Filiala Transilvania a ieșit cu un comunicat prin care spune că nu toți arhitecții sunt vinovați doar pentru că o casă de arhitectură a proiectat viitorul hotel.

Noi legal nu avem ce face. S-a recomandat o discuție amiabilă cu proiectantul și constructorul pentru a se corecta ceva din monstruozitatea asta, ca să facă ca imobilul să arate mai bine”., a spus Boc la sedinta Comisiei de Urbanism a Primăriei în care s-a discutat speța. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.