28 mai 2020

BOC către operatorii culturali: ”Nu închideți evenimentele. Vă vom susține cu finanțare”

By In Esenţial

Dezbaterea publică online organizată ieri seară de primărie, și intitulată ”Starea sectorului cultural după pandemie. Finanțarea proiectelor culturale” a strâns principalii organizatori de festivaluri și de evenimente clujene, de la TIFF și Jazz in the Park la Untold și Cluj Blues Fest sau Opera Română.

Clujulcultural.ro a participat la dezbatere prin editorul său coordonator.

Boc și echipa lui din Primărie a dat asigurări că va sprijini sectoru, foarte văduvit de suspendarea fondurilor.

”Menținem vibe-ul cultural al Clujului, ne vom bate pentru asta. Nu renunțați la evenimente, inovați, nu renunțați,  fiți creativi. Noi vă vom susține” a spus Boc.

Principalele cerințe ale sectorului  au fost legate de acordarea finanțării pentru proiecte, într-un nou val de aplicații, cu cerințe mai laxe.

Doru Taloș de la compania de teatru Reactor a propus o chestie deșteaptă, ca  sistemul de aplicații la fonduri să fie restructurat s în funcție de vechimea și mărimea evenimentelor culturale. Să nu se dea bani pentru multe inutilități, cum s-a procedat până acum.

De asemenea, a fost criticat Guvernul Orban 2 că nu oferă informațiile decisive pentru organizatorii de festivaluri.

”Să vină odată guvernul Orban si să spună dacă și cum se pot face evenimentele, care sunt condițiile, că bat la ușă marile festivaluri ale verii care încă nu au anulat dar sunt grav lovite, TIFF în special, să știm cum le facem, cum le redimensionăm, sau dacă mai putem face sau nu, să dea odată oficial aceste informații”, a spus editorul siteului.

Autoritățile clujeneau spus că așteaptă comunicarea Guvernului și apoi vor organiza o nouă sesiune de finanțări, în vară.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!