Vineri începe ediţia a 14-a a celui mai important festival de cinema din România, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Se anunţă o ediţie frumoasă, cu multe filme şi evenimente interesante.

Cum puteţi ajunge să vedeţi filmele şi să participaţi la evenimente? Iată mai jos totul despre achiziţia de bilete şi abonamente.

Biletele au fost puse în vânzare on-line începând cu vineri, 22 mai 2015 pe www.biletmaster.ro și la casieriile TIFF.

Începând de luni, 25 mai 2015 la Cinema Florin Piersic (P-ţa Mihai Viteazul, nr. 11) Cinema Arta (str. Universităţii, nr. 3), Cinema Victoria (B-dul Eroilor, nr. 51), Cinema City Iulius Mall ( str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B), Casa TIFF (Str. Universităţii, nr. 6 (doar pentru invitaţi şi persoanele acreditate),.

Din 29 mai în Piaţa Unirii, Cercul Militar,  B-dul Eroilor, nr. 51 şi Casa de Cultură a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, programul casieriilor fiind următorul:

 Luni 25 mai – Joi 28 mai: 11:00 – 18:00;

Vineri 29 mai – Duminică 7 iunie: 09:00 – 23:00.

Competitia Locala TIFF 2014_Cinema  Arta

 Biletele de intrare au următoarele preţuri:

BILETE CUMPĂRATE CU ANTICIPAŢIE (cu minim o zi înaintea proiecţiei)

Bilet de intrare obişnuit (valabil pentru o singură proiecţie): 10 lei

Bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari: 8 lei (biletul se cumpără în baza prezentării carnetului/legitimaţiei de elev/student sau a talonului de pensie; la intrarea în săli se vor solicita documentele mai sus-menţionate)

BILETE CUMPĂRATE ÎN ZIUA PROIECŢIEI FILMULUI

Bilet de intrare unic (valabil pentru o singură proiecţie) pentru toate

categoriile de spectatori: 12 lei.

 BILETE CU REGIM SPECIAL

Bilet de intrare pentru copii şi elevi: 8 lei (valabil doar pentru proiecţiile de film din programul EDUCATIFF, anunţate în program)

Bilet pentru proiecţiile în aer liber din Piața Unirii Open Air: 8 lei

Bilet pentru proiecţiile de la Cinema Mărăşti: 8 lei

Bilet pentru Ceremonia de deschidere: 30 lei* (Piața Unirii Open Air, 29.05)

Bilet pentru proiecția specială ”A tolonc/ Escortata”, cu acompaniament live: 30 LEI* (Opera Maghiară, 02.06)

Bilet pentru Cine-concert Zenzile (Berlin, Simfonia unui oras): 15 lei (Castelul Banffy, 31.05)

Bilet pentru Cine-concert Christine Ott (Tabu) 15 lei (Casa de Cultură a Studenţilor, 01.06)

Bilet pentru concertele organizate la Casa TIFF – 15 lei*

Bilet pentru Ceremonia de închidere: 30 lei* (Teatrul Naţional, 06.06)

 Accesul este gratuit la proiecţiile Mănăştur Open Air, Depozitul de Filme şi evenimentele din TIFF Campus.

Spectatorii TIFF care deţin un card contactless, MasterCard sau Maestro, vor putea plăti simplu şi rapid atât la casele de bilete din cinematografe, cât şi în locaţiile de evenimente, precum Casa TIFF şi Piaţa Unirii. Mai mult, pentru fiecare tranzacție contactless făcută la casele de bilete și la Casa TIFF, participanții vor primi gratuit un bilet la film!

*MasterCard și TIFF oferă cu titlu gratuit pentru fiecare tranzacție contactless un voucher care poate fi schimbat la casieriile de bilete TIFF cu un bilet care asigură accesul la oricare dintre proiecțiile TIFF, cu excepția evenimentelor speciale marcate cu asterisc (*) în program.

De la toate casieriile TIFF se pot obţine bilete de intrare pentru proiecţiile care vor avea loc la Cinema FLORIN PIERSIC, Cinema ARTA, Cinema VICTORIA, PIAȚA UNIRII OPEN AIR, Casa TIFF, Casa de Cultură a Studenţilor (CCS), Cercul Militar, CINEMA CITY IULIUS, Institutul Francez Cluj, Cinema MĂRĂŞTI.

În caz de ploaie, proiecţia zilnică a filmului din PIAȚA UNIRII OPEN AIR, ora 21.45, va avea loc în aceeaşi seară la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 23.00. Biletele cumpărate pentru filmul din PIAŢA UNIRII îşi păstrează valabilitatea.

Pentru proiecţiile unde accesul este liber, este necesară procurarea unui bilet cu valoare zero de la orice casierie TIFF, pentru acces în sală, în limita locurile disponibile. De la aceasta regulă fac excepţie proiecţiile care vor avea loc la Mănăştur Open Air, Depozitul de Filme si TIFF Campus.

Afis TIFF 2015 bun

30 de TIFF Card-uri cu valoare de 300 lei vor fi puse în vânzare începând cu data de 15 mai, ora 11:00. Pentru a putea beneficia de acest card, doritorii trebuie să completeze formularul TIFF Card şi să îl trimită prin e-mail împreună cu datele lor de identificare şi o fotografie în format .jpg la adresa card@tiff.ro. Cardul poate fi ridicat in perioada 26-29 mai de la biroul de Ticketing din incinta Casei TIFF.

Cardul garantează accesul la 35 de proiecţii, la alegere, cu excepţia evenimentelor speciale marcate cu asterisc (*). Deţinătorul cardului îşi va putea procura bilete în avans (sau în ziua proiecţiei) pentru orice film din programul TIFF, în limita locurilor libere, prin prezentarea cardului la orice casierie TIFF. DeţinătorulTIFF Card-ului nu poate viziona mai mult de 6 proiecţii pe zi şi nu poate procura două bilete la aceeaşi proiecţie. TIFF Card-ul nu garantează accesul la recepţiile, spectacolele sau concertele din cadrul festivalului.

10 GOLD Card-uri cu valoare de 600 de lei vor fi puse în vânzare începând cu 15 mai. Gold Card-ul este valabil pe toată perioada festivalului şi garantează accesul la 35 de proiecţii, la alegere, cu excepţia evenimentelor speciale. Deţinătorul cardului îşi va putea procura bilete în avans (sau în ziua proiecţiei) pentru orice film din programul TIFF, în limita locurilor libere, prin prezentarea cardului la orice casierie TIFF. Deţinătorul nu poate viziona mai mult de 6 proiecţii pe zi şi nu poate procura două bilete la aceeaşi proiecţie.
De asemenea, GOLD Card-ul garantează accesul şi la petrecerile festivalului, însă nu garantează accesul la recepțiile, conferințele de presă, concertele sau evenimentele speciale.

Pentru a putea beneficia de acest card, doritorii trebuie să completeze formularul GOLD Card şi să îl trimită prin e-mail împreună cu datele lor de identificare şi o fotografie în format .jpg la adresa card@tiff.ro, cu menţiunea GOLD Card. Cardul poate fi ridicat în perioada 27-30 mai de la biroul de Ticketing din incintaCasei TIFF.

Vânzarea biletelor ÎN AVANS ŞI PE PERIOADA FESTIVALULUI se va face după cum urmează:

BILETELE DE INTRARE pentru orice film, din orice locaţie TIFF, pot fi obţinute de la orice casierie TIFFsau on-line prin BILET MASTER (www.biletmaster.ro)

Înainte de a achiziţiona biletele on-line, este necesar să vă înscrieţi pe website-ul www.biletmaster.ro. Trebuie să vă înregistraţi cu NUME, PRENUME, NUMĂR DE TELEFON, ADRESA DE MAIL şi PAROLĂ. După ce completaţi aceste date şi primiţi confirmarea înregistrării pe adresa de mail, contul dvs. este valabil şi poate fi utilizat.

După finalizarea comenzii, trebuie să selectaţi butonul CUMPĂRARE, pentru a putea accesa meniul de plată. În acest meniu va trebui sa completaţi toate datele cardului dvs. şi datele de contact pentru a putea finaliza corect plata şi pentru a evita posibilele neplăceri.

După încheierea plăţii veţi primi un email de confirmare și pe ecran se va deschide o fereastră care va conține biletul în format electronic. Vă rugăm să printați biletul/biletele pentru a putea avea acces la proiecții și/sau evenimente. În cazul în care nu vă puteți lista biletul în momentul achiziției, acesta se regăsește în meniul DATE PERSONALE.

Biletele cumpărate prin sistemul on-line se supun aceloraşi reguli prezentate în politica oficială de bilete a festivalului.

Pentru orice informaţii sau neclarităţi vă rog să vă adresaţi pe email la ticketing@tiff.ro.

BILETELE DE INTRARE pentru proiecţiile din locaţiile: Institutul Francez, PIAȚA UNIRII OPEN AIR, Cinema Mărăşti sau pentru alte evenimente speciale vor fi disponibile şi la intrare, cu o oră înaintea fiecărei proiecţii.

Cu 5 minute înaintea începerii oricărei proiecţii, se va permite intrarea în sală a deţinătorilor de ecusoane TIFF care nu au reuşit să îşi procure BILETE DE INTRARE, cu condiţia să existe locuri libere în sală.

ATENŢIE! Posesorii de bilete care ajung în ultimele 5 minute la proiecţia respectivă nu vor avea garantate locuri libere în sală.

TIFF îşi rezervă dreptul de a păstra un anumit număr de locuri pentru invitaţi până cu 2 ore înainte de începerea fiecărei proiecţii. După acest termen, toate rezervările se vor anula şi biletele rămase disponibile vor fi scoase la vânzare.

Proiecţiile marcate în program cu menţiunile Zilele Filmului Românesc sau Proiecţie Specială sunt destinate cu precădere invitaţilor români şi străini. Festivalul va pune în vânzare bilete la aceste proiecţii, dar într-un număr limitat. Cu două ore înainte de începerea filmelor din categoriile enunţate mai sus, toate rezervările făcute pentru invitaţi se vor anula, astfel că biletele rămase disponibile vor fi puse în vânzare către publicul larg.

2 COMENTARII

  1. Tiff-ul din acest an pare foarte promitator (cantitativ dar mai ales calitativ)! Si filmele din Competitie (desigur doar din scurtele prezentari) par interesante.

    Sa vedem insa la concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.