20 martie 2020

Bazilica Sacré-Cœur din Paris a fost închisă pentru prima dată în istorie

By In Clio

Bazilica Sacré-Coeur, aflată pe vârful colinei Montmarttre din Paris, a fost închisă de luni “ca urmare a dispoziţiilor guvernamentale şi a nevoii stricte de izolare a tuturor” din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat rectorul joi.

“Dacă bisericile din Franţa rămân deschise, Bazilica Sacré-Coeur din Montmartre şi-a închis porţile”, scrie într-un comunicat monseniorul Jean Laverton, rectorul bazilicii. Serviciul de comunicare al rectoratului a precizat pentru AFP că porţile s-au închis în două etape, pentru public vineri seara, apoi luni pentru credincioşi, care au avut până atunci posibilitatea de a participa la rugăciuni, în interiorul edificiului. 

“Bazilica este mai întâi un mare sanctuar, dar este şi unui dintre cele mai vizitate din Paris. Ca urmare a ultimelor dispoziţii guvernamentale, aceste monumente sunt închise publicului”, a explicat rectorul. 

De la construcţia sa (încheiată în 1914), “este pentru prima dată când bazilica este închisă”, a subliniat el, solicitând credincioşilor să se roage de la distanţă. 

Bisericile rămân deschise în Franţa, dar măsurile de izolare interzic “orice reuniune de mai mult de 20 de persoane într-un lăcaş de cult”, potrivit site-ului Guvernului. Nicio slujbă cu o adunare de orice mărime ar fi nu trebuie celebrată, a afirmat marţi Conferinţa episcopilor din Franţa. Mai multe mass-media catolice sau reţele de socializare difuzează slujbe. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!