Balul Operei Cluj din 29 februarie e afectat și el de pandemie. Anul acesta el va fi doar online, anunță Opera Națională Cluj. 
 
Înregistrarea balului va fi disponibilă începând cu ora 19:00 în ziua menționată, fiind accesibilă timp de 48 de ore de la momentul postării. 
 
Balul Operei, devenit prin tradiția celor 26 de ediții eveniment emblematic al instituției, adresează, din nou, iubitorilor de Operă, o clasică invitație la vals, publicul nefiind doar spectator – cum se obișnuiește la spectacolele stagiunii –, contribuția sa manifestându-se activ și prin participarea la dans.
Întreaga sală este amenajată în spirit de sărbătoare, în încercarea de a sublinia eleganța și rafinamentul Balului Operei din Viena. Scaunele din stal sunt îndepărtate, sala fiind special pregătită pentru a conecta zona publicului și scena. Aici, auditoriul se află în imediata apropiere a desfășurării spectacolului, bucurându-se de ocazionalele momente de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și coregrafice.
 
Balul Operei. Foto Opera Cluj
 
 
 
Programul muzical se traduce prin același concept, al eleganței, și include momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale: valsuri, arii, balade, fragmente muzicale care respectă caracterul dansant, fiind astfel redate și prin mișcare scenică, prin participarea perechilor de soliști ai Ansamblului de Balet al Operei Naționale Române clujene.
 
 
În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – soprana Mihaela Marcu, tenorul Ioan Hotea și țambalistul Marius Preda – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe artistice, care promit o carieră de succes. Se decernează, așadar, Premiile de excelență, acestui moment festiv urmându-i pauza de cocktail, care reprezintă, în esență, o invitație la socializare.
 
Elementul definitoriu al serii îl reprezintă valsul, o provocare încântătoare de a dansa alături de artiștii care au evoluat anterior pe aceeași scenă. Sustras dintr-o frază pe care Johann Strauss obișnuia să o rostească la începutul balurilor vieneze, îndemnul Alles walzer! încurajează publicul să ocupe sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, care devine acum un imens ring de dans pe care se obișnuiește să se valseze până după miezul nopții.
 
Co-Organizatori: Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Fundația Transilvania Leaders
Balul Operei 2020
DISTRIBUȚIE:
Dirijor: David Crescenzi
Regizor: Mihaela Sandu
Regie scenă culise: Alina Simona Nistor
Scenografia:Anca Pintilie
Coregrafia: Pavel Rotaru
Soliști:
Mihaela Marcu (invitat special) – soprană
Ioan Hotea (invitat special) – tenor
Corneliu Huțanu – bas
Soliști balet:
Andreea Jura
Dan Haja
Adelina Gribincea
Augustin Gribincea
Mircea Munteanu
Hui-Yi Wen
Liviu Har
Nanaka Ogawa
Romulus Petruș
Marius Preda (invitat): țambal – Mission Cimbalon
Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
 
Prezintă Loredana Corchiș și Marius Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.