22 februarie 2014

Balul Operei, în acest weekend la Cluj

By In Actualitate

Balul Operei, ediţia a XIX-a, se va desfăşura sâmbătă şi duminică la Teatrul Naţional Cluj-Napoca începând cu ora 18.00. Evenimentul, unic în România, este dedicat operei şi baletului din Rusia, va fi condimentat cu costumele lui Botezatu şi în cadrul balului vor fi premiate personalităţi ale Clujului precum Radu Silaghi-Dumitrescu, inventatorul sângelui artificial, dar şi locuitorii din comuna Horea, scris Adevărul.ro.

Temele acestei ediţii sunt Opera Cum Laude şi Tablouri din Rusia.

“Noi am decis acu 5 ani să dedicăm fiecare ediţie unei anumite tematici. Am avut Parisul, Viena, Italia şi acuma,trebuie să fim de accord că patrimoniul cultural rusesc oferă cu uşurinţă un program de 70 de minute, atât din operă , cât şi din balet, care va cuprinde cunoscute fragmente din Lacul Lebedelor, Şeherezada etc. Este singurul bal al operei din ţară şi pe lângă partea de spectacol va conţine mai multe module dedicate sărbătorii valorii.Sper ca ediţia din acest an să fie pe placul celor prezenţi”, a susţinut organizatorul evenimentului Matei Miko.

El a precizat că toate biletele au fost epuizate. De acest program de balet şi de operă, care va avea loc în prima seară, s-a ocupat chiar directorul Operei Române, Marius Vlad Budoiu. Vor urca pe scenă soliştii Lucia Bulucz, Nadeja Cerchez, Cristian Mogoşan, Oleg Ionese, Ruslan Bârlea, Corul, Ansamblul de balet şi Orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca;

De asemenea, un alt invitat special este Cătălin Botezatu, care va pune în scenă un spectacol dedicat artei costumului. “Este singurul bal al operei din România şi e important că va cuprinde nu numai moment de divertisment dar şi de promovare a valoarilor din România şi nu numai. Eu vin cu acel plus de imagine în ceea ce priveşte fashionul. Anul acesta voi prezenta 45 de outfituri, e un adevărat show pe care-l fac rar în România. Pe lângă modă vor fi şi nişte coafuri realizate de un specialist de la Paris. Voi prezenta un melanj adaptat trendului şi tematicii Rusia. E un regal de fashion”, a susţinut Cătălin Botezatu.

Mai mult pe subiect: adev.ro/n1ayc6

O anchetă despre Balul Operei pe ZiardeCluj.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!