17 iunie 2017

“Baiadera”, unul din cele mai atractive spectacole ale Operei Maghiare

By In Operă, Special

 

Opera Maghiară vă invită duminică, 18 iunie, de la ora 18.00,   la ,,Baiadera”, opereta în două acte scrisă de Imre Kálmán în anul 1921.
 
Foarte îndrăgită de publicul de pretutindeni, încă de la premiera vieneză, opereta este centrată pe povestea de dragoste dintre un prinț indian și o cântăreață franceză, a căror iubire este încercată de intrigile țesute pentru a împiedica căsătoria lor. Momentele de umor, suspans, răsturnările de situație, ariile, duetele și dansurile exotice, conferă operetei un farmec aparte ce a străbătut vremurile și i-a asigurat un loc special în inimile spectatorilor.
 
 
Regizoarea Annamária Gombár a plasat acțiunea la intersecția dintre mai multe culturi – maghiară, franceză, spaniolă, indiană surprinzând prin costume, scenografie, mișcare și muzică, esența eternului uman, a unității în diversitate. Coregraful József Antal scenograful Péter Polgár, designerul Andrea Ledenják au contribuit la crearea unei atmosfere atât indiană cât și europeană, o lume care păstrează în ea varietatea, dominată de somptuos și erotic. Apropiindu-se de ideea de musical a perioadei belle époque, dirijoarea Katalin Incze G. introduce câteva „surprize” muzicale în orchestrație proprie pe care vă invităm să le descoperiți alături de corul, orchestra și baletul Operei Maghiare.
 
Conform organizatorilor, în mod curios, sâmbătă și duminică nu funcționează serviciul telefonic, iar caseria se va deschide numai în cazul dacă va avea loc și spectacol!
 
 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.