Compania IULIUS și Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinema din Europa, aduc în premieră în regiune experiența 4DX.

Vineri, 16 martie 2018, Cinema City va inaugura în Iulius Mall prima sală 4DX din Cluj-Napoca.

În sala 4DX a multiplexului Cinema City din Iulius Mall, clujenii vor putea simţi pe pielea lor cele mai intense producţii 2D şi 3D de la Hollywood. Spectatorii vor avea parte de oexperienţă cinematografică specială datorită scaunelor high-tech mobile şi a efectelor de mediu, precum lumini, miros, vânt sau picături de apă. Toate acestea vor fi perfect sincronizate cu acţiunea de pe ecran, proiectată cu ajutorul celor mai performante tehnologii din domeniu pentru o claritate superioară a imaginii, creând cinefililor senzaţia că fac parte din film cu adevărat. Noua sală 4DX din Iulius Mall Cluj este cea de-a cincea inaugurată în România. 4DX-ul este acum în centrul atenţiei la nivel internațional drept unul dintre cele mai inovatoare şi mai impresionante formate de cinema, fiind deja peste 480 de astfel de săli, în 57 de ţări.

Un bilet va costa între 36 lei și 42 de lei.

 

“Niciodată nu se va compara senzația de film văzut pe un ecran, într-o sală de cinema cu cel vizionat pe laptop. E o experiență complet diferită, totală, aici, în sală de 4xd. Am investitit 850.000 de euro în ea, sper să placă, să avem succes”, a spus Andreea Buda, director regional Cinema Group, companie israeliană.

Andreea Buda, director regional Cinema Group, companie israeliană.

Firma are o tradiție de 78 de ani, a deschis primul cinema la Haifa, Israel, în 1930. În România e prezentă din 2007, cu primul multiplex, din 2009 cu  un megaplex, ambele la București,  apoi are o expansiune în toată țara. Firma activează în 25 locații, 231 săli de cinema cu 41.000 de locuri. Deține două săli IMAX,  5 săli 4 dx, 2 VIP. Toate proiecțiile sunt digitale. Compania a vândut în cei 10 ani de România 13 milioane de bilete, au susținut într-o prezentare oficialii. În aceste moment, după achiziții succesive, compania a devenit al doilea lanț de cinematografe european.

Expansiunea Cinema City în România

Reporterul clujulcultural.ro a asistat la o demonstrație live. Au rulat mai multe trailere iar experiența este, pentru cei care gustă mult senzațiile tari, interesantă, inedită. Scaunul se mișcă, ai parte de tot felul de efecte speciale sincronizate cu acțiunea de pe ecran, senzație de stropire cu apă, de lovitură etc. 

Ideea de bază e ca proiecția și tot ce se întâmplâ în sală  să surprindă spectatorul în orice moment.

Tehnologia a fost inventată de sud -coreeni în 2009, a mai spus oficialul Cinema City și a început să se extindă rapid în cinematografe. 

Începând de vineri, 16 martie, clujenii vor putea urmări în premieră internaţională în 4DX mult-aşteptata aventură incitantă a anului 2018, “Tomb Raider. Începutul”, despre care se vorbește deja ca fiind un film ce combină dinamismul din „Indiana Jones” cu spiritul „Wonder Woman”. Biletele pentru prima experiență 4DX din Cluj sunt puse deja în vânzare, putând fi achiziționate online, pe www.cinemacity.ro/4DX, sau în cadrul cinematografului din Iulius Mall Cluj.

“Tomb Raider. Începutul” este filmul în care Lara Croft (Alicia Vikander) descoperă şi cercetează indiciile misterioase lăsate de tatăl său cu şapte ani în urmă, găsind astfel mormântul Zeiţei Morţii de pe o insulă legendară. Efectele 4DX au fost alese cu atenţie pentru a se potrivi perfect cu diversitatea de scene a peliculei. Datorită acestora, fiecare spectator va deveni Lara Croft – un arheolog şi explorator, printre morminte antice şi ruine.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.