5 iulie 2019

Atmosferă boemă și muzică bună cu Shai Maestro și Marcus Miller la Jazz in the Park #7.

By In Cooltura

Vremea bună a scos clujenii la Jazz in the Park, ediția nr.7. Plus oferta foarte bună de concerte a primei zile a festivalului ( care ține pînă duminică) pianistul Shai Maestro și capul de afiș Marcus Miller, clar cel mai mare artist de jazz adus de echipa festivalului în cadrul evenimentelor organizate de ei la Cluj.

Parcul a fost amenajat spectaculos, de la poarta dinspre Opera Maghiară până la scena dinspre Cluj Arena. Aici s-a înghesuit lumea, pentru că muzica cea mai așteptată e aici dar mai sunt și alte trei scene.

Au fost cozi mari la bere. O bere costă 8 lei dar mai plătești garanție pe pahar încă 3. Dacă îl returnezi primești banii înapoi, sunt puncte specializate pentru returnare.

Prima seară din Jazz in the Park #7

Să mai spunem că există numeroase activități propuse în cursul zilei, de la badminton la pictură, și de la shopping la…zona de foodcourt.

Dar muzica e cea care atrage.

Primii care la scena principală au deschis balul a fost de Shai Maestro Trio. Shai Maestro este unul dintre cei mai promițători și talentați pianiști ai generației sale. Încă de la albumul de debut, The Dream Thief, lansat în 2011, Shai și-a construit o identitate puternică, specială, de o fluiditate muzicală rar întâlnită. Alături de colegii săi, toboșarul Ofri Nehemya și bassistul Jorge Roeder, a fondat unul dintre cele mai puternice și influente grupuri de jazz, Shai Maestro Trio.

De la ora 21.00 a urcat pe scenă bassistul american Marcus Miller și excelenta sa trupă, cu un plus pentru suflători, într-un show electrizant.

Foto Clujulcultural.ro

Marcus Miller este, fără doar și poate, unul dintre cei mai influenți artiști ai vremii. Compozitor, producător și instrumentist, Miller a colaborat cu artiști precum Bill Wither, Luther Vandross, Chaka Khan, Wayne Shorter, Davis Sanborn, Herbie Hancock, Eric Clapton, Aretha Franklin, Elton John și Bryan Feery, pentru a numi doar câțiva.

Relația sa profesională cu Miles Davis a avut drept rezultat trei albume apreciate unanim de critici. Cel mai faimos dintre ele este ’’Tutu’’, considerat unul dintre albumele definitorii ale lui Miller, cu care a câștigat, de altfel, două premii GRAMMY. Datorită stilului său inconfundabil – cu influențe funk și soul, o tehnică excelentă și mult groove – Marcus Miller a fost inclus adesea în rândul celor mai mari bassiști ai muzicii jazz, R&B, fusion și soul.

Programul de astăzi AICI

1 Comment
  1. […] Jazz in the Park: e un festival de audiență, parcul e deschis complet, vine Miller Atmosferă boemă și muzică bună cu Shai Maestro și Marcus Miller la Jazz in the Park #7. VIDEO. Explozie de energie și muzică psihedelică cu Tiny Fingers la Jazz in the Park […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.