Galeria Launloc (str. Emil Racoviță 55) lansează o surpriză contemporană și îl aduce pe Paul Hitter într-un context întocmai potrivit pentru a elucida cateva dintre misterele realității prezente. Pentru prima oară invitat să expună la Cluj-Napoca, Paul Hitter, inițiatorul și fondatorul Expresionismului Balkanik, susține expoziția “Vin Miticii!” care se deschide cu vernisaj pe 27 aprilie – orele 18:00.

Această expoziție aduce în prim plan două lucrări de mari dimensiuni – primele dintr-o serie cu o tematică predilectă a pictorului Paul Hitter: tematica identității și asumarea ei. Într-o primă lucrare descoperiți personajul Paul Hitter sublimat în identitățile cazacilor zaporojeni, aceste diferite și multiple personaje desprinse din faimoasa lucrare a lui Ilia Repin – “Răspunsul cazacilor zaporojeni către sultanul Mehmed al IV-lea al Imperiului Otoman”. În a 2-a lucrare, la fel de impresionantă, este infățișată lupta acerbă a artistului cu bestiile metaforizate într-un masacru plin de culoare în care pictorul iși apară identitatea utilizând doar peneluri și vopseluri viu colorate. Lucrările care completează expoziția “Vin Miticii!” fac parte din această nouă perioadă reacționară a zilelor noastre.

Vitalitatea lucrărilor, abia perceptibilă ca fiind violentă, este bine cunoscută și în afara granițelor. Cariera artistică a lui Paul Hitter are un trecut tumultos în confruntarea cu realitatea identității și a celei identitare, iar lucrările sale au dat viață sălilor expoziționale din Munchen, Milano, Paris, Marseille, Praga, Los Angeles, Las Vegas și Salt Lake City. Personajele și poveștile pictate de către Paul Hitter iși au locul de onoare și tronează pereții colecționarilor săi din întreaga lume. La întoarcerea sa în România, Paul Hitter este considerat cel mai bine articulat și expresiv personaj de pe scena artei Românești. Inițiatorul și fondatorul Expresionismului Balkanik, însuși Paul Hitter, devine stindard al culturii balcanice și încântă sufletele tuturor iubitorilor acestei culturi.


Paul Hitter este un pictor roman, nascut in 1982, care il are ca Maestru pe artistul Matei Serban Sandu. A studiat la Academia de Arta din Munchen in clasele artistilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.
Pana in prezent, a expus in expozitii personale si de grup in: Bucuresti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.
In prezent, traieste in Romania si in Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.