29 iulie 2017

Artmania 2017 sau când rockul pune stăpânire pe Ardeal

By In Cooltura, Special

Ținte, T-shirt-uri cu trupei, plete în vând și o porție zdravănă de rock și metal. A început festivalul ARTmania la Sibiu!

Mii de rockeri din tot Ardealul dar și din sudul țării au participat ieri la prima seară de concerte din cadrul celei dea 12-a  ediții a  festivalului ARTmania, unul din cele mai mari festuri de metal din România.

Patru trupe au concertat ieri în Piața Mare din Sibiu: românii de la Coma, polonezii de la Riverside, italienii de la Lacona Coil și canadienii de la Edwin Townsend Project. 

Patru concerte care au adus sonoritățile metal la cote mari, extaziind fanii adunați de peste tot. Inclusiv mulți turiști străini au participat la concerte.

Un bilet a costat 140 de lei pe zi. Prețurile au fost acceptabile, o apă 7 lei, o bere 7 lei la pahar de 400 ml sau 9 lei un shot de jaggermeister. Patronul simpaticei mașinuțe Piaggio, intitulată ca business Proseccovan avea de vânzare la 10 lei paharul de prosecco.

Metal forever

Primii care au urcat pe scenă au fost românii de la COMA.

Showul a fost bine primit de fani, deși a fost unul scurt. Trupa de nu-metal și-a prezentat și la ARTmania albumul “Orizont”, cel prezentat și pe main stage-ul de la Electric Castle, unde au susținut unul din cele mai bune concerte ale sale din ultima perioada, bine primit de fanii “electrici”.

A urmat un metal atmosferic cu polonezii de la Riverside, o trupă care a mai cântat de două ori în România și care la final a fost aclamată la ARTmania.

Vă oferim o filmare cu Riverside de ieri seară:

 

Showul serii pentru mulți, ca muzică, ca prezență scenică și comunicare cu publicul l-a avut trupa internațională de metal Lacuna Coil cu o vechime de peste 23 de ani.

Italienii conduși de frumoasa și energica solistă vocală Cristina Scabbia au prezentat atât piese de pe ultimul album, Delirium, cât și hiruri mai vechi.

Showul italienilor a fost unul exploziv. Aceștia au apărut îmbrăcați și machiați ca nebunii unui sanatoriu.

“Intre o întâlnire cu presa și meet&greet și acest concert, ținând cont că sunt răcită, ărobabil se aude pe vocea mea,  am ales să cântăm, asta e cea ce știm să facem, ceea ce ne leagă de voi, vă iubim Sibiu”, a spus Cristina Scabbia, o prezență cu totul deosebită pe scena metal, foarte apreciată de revista Metal Hammer în topurile sale.

Fanii prezenți la concert au apreciat coverul Lacuna după cunoscuta Enjoy the silence al celebrilor Depeche Mode

Vă prezentăm o filmare cu trupa italiană la ARTmania:

 

Ultima trupă care a urcat pe scena festivalului din Sibiu în seara de vineri a fost Devin Townsend Project, o trupă canadiană de power metal, care degajă o forță teribilă.

A fost surpriza serii, atât prin modul direct și sincer de comunicare cât mai ales prin directețea muzicii. Un metal puternic, cântat din toți rărunchii, o senzație irezistibilă de forță dar și de măiestrie instrumentală. Vocea solistului este puternică, apropiată de cea de tenor!

Vă prezentăm o filmare din concert:

 

 

Astăzi concertează la Sibiu, în a doua seară a festivalului, You me at Six, Beyond the Black, Walkways și Tarja Turunen care își prezintă  ultimul său album!

ARTmania are un buget de 300.000 de euro anul acesta.

Corespondență de la Sibiu

 

2 Comments
 1. Anonim 29 iulie 2017

  bilet pe zi 140 lei

  Reply
  • Redactia 29 iulie 2017

   ok, scuze, corectam

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.