17 iunie 2020

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” adaugă în această săptămână încă patru înregistrări

By In Teatru

Marți, 16 iunie, au fost lansate două povești în această serie. Una dintre acestea e „Doi feți cu stea în frunte ” de Ion Slavici, în lectura actorului Iulian Lungu:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/doi-feti-cu-stea-in-frunte-iulian-lungu.mp3

Cealaltă poveste, în limba maghiară, disponibilă din aceeași zi pe site-ul instituției clujene este „Holle anyó”/ „Mama Holle”, în lectura actriței Giriti Réka:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/14.-Holle-any%C3%B3-n%C3%A9met-m.-felolvas-Giriti-R%C3%A9ka.wav.

De asemenea, de vineri, 19 iunie, vor putea fi ascultate încă două povești. Este vorba de „Ivan Turbincă”, de Petre Ispirescu, în lectura lui Robert Trifan, precum și de „A haltündér”/„Zâna peștilor”, în lectura actriței Pünkösti Laura.

Ilustrația muzicală a poveștilor citite în limba română este realizată de Attila Nagy, iar la cele în limba română de Cebrát Szilárd.

Proiectul AudioPuck a fost conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.