Vineri, 11 septembrie 2020, începând cu ora 16:00, Spațiu Intact vă invită la deschiderea sezonului de toamnă cu proiecte dedicate artei contemporane italiene. 

 

Spațiu Intact, Centrul de Interes, etaj 4
11 septembrie – 17 octombrie 2020

”Il video rende felice: zapping fra la videoarte in Italia”, proiectul curatoarei Valentina Valentini, cuprinde lucrări video semnate de artişti italieni importanți precum cei asociați grupului Art/Tapes/22 – John Baldessari, Jannis Kounnelis, Alighiero Boetti, Urs Lüthi, Giulio Paolini, Arnulf Rainer, Charlemagne Palestine -, dar și nume mai recente cum ar fi Rä Di Martino, Masbedo, Daniele Puppi sau Michele Sambin.

Arta video în Italia: geniu și indisciplină
Curator: Valentina Valentini

Centrul de Interes  vernisează noul sezon expozițional în 11 septembrie, între orele 16 și 20.

”În premieră la Cluj vor expune o serie de artiști internaționali: Alfredo Pirri, unul dintre cei mai cunoscuți artiști contemporani din Italia, Szűcs Attila, unul dintre cei mai importanți pictori ai artei contemporane ungare și fotograful belgian Tomas Bachot. În plus, curatoarea Valentina Valentini va prezenta la Cluj o avanpremieră parțială a unei expoziții ambițioase care explorează istoria artei video italiene și care va fi prezentată în 2021, în mari muzee din Roma și Milano. Programul este completat cu expoziții și proiecte care aduc în prim plan peste 30 de artiști și designeri români”, anunță instituția.

Sezonul expozițional de toamnă are un focus special pe arta contemporană italiană prin prezența în premieră la Centrul de Interes a artistului Alfredo Pirri, ale cărui lucrări au fost expuse în cadrul a patru ediții ale Bienalei de la Veneția sau la muzeul de artă contemporană MoMA din New York, și a curatoarei Valentina Valentini. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Consulatului Republicii Italiene la Cluj, iar la vernisaj va fi prezent consulul Italiei la Cluj, Massimo Novali.

Expozițiile și proiectele de la etajele 1, 3, 4 și 5 vor fi deschise între orele 16 și 20. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.