30 noiembrie 2016

Antropologul francez Claude Karnoouh lansează la Cluj “Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic în acţiune”

By In Actualitate, Carte

“Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic în acţiune” este ultima carte pe care a scris-o Antropologul francez Claude Karnoouh, fost profesor la UBB, la editura Alexandria Publishing House.

 Lansarea are loc joi, 8 decembrie 2016, ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Vor vorbi:   Prof. Univ. Dr. Aurel Codoban și Prof. Univ. Dr. Michael Shafir

 Moderator: Prof. Univ. Dr. Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca

 image001

 

 

La aproape un an de la ultima întâlnire cu prietenii și cititorii săi din Cluj, antropologul francez Claude Karnoouh vă provoacă, de această dată, la o dezbatere incomodă pe marginea unei genealogii a globalizării.

 Despre autor:

Claude Karnoouh s-a născut în martie 1940 la Paris, unde și-a finalizat și studiile superioare. În intervalul 1959 – 1965 a urmat studii de științe (fizică și chimie) la Sorbona, iar ulterior a realizat studii de științe umane (filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică) la Universitatea Paris X Nanterre (1966 – 1969). Începând din anul 1970 este membru al Centrului Național de cercetare științifică (CNRS) și a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În anul 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. Claude Karnoouh a fost profesor invitat al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj (1991-2002), unde a susținut un curs despre aspecte ale modernității târzii în postcomunism, îmbinând diverse abordări (politice, culturale, economice). A publicat șase cărți și peste o suta de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.

 Volumul „Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critico-filosofice ale unui sceptic în acțiune” face parte din Colecția Gândește a Alexandria Publishing House și se bucură de o prefață semnată de Adrian-Paul Iliescu, profesor doctor la Facultatea de Filozofie Bucureşti, şeful catedrei de Filosofie politică și morală. Tot la Alexandria Publishing House, în 2014, a mai apărut și volumul ”Raport asupra postcomunismului”, volum prefațat de Prof. Univ. Dr. Aurel T. Codoban.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.