2 februarie 2017

Aniversare la Teatrul de Păpuși „Puck”. 67 de ani în slujba clujenilor

By In Special, Teatru

La sfârșitul acestei săptămâni se împlinesc 67 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Clujenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, să ia parte la evenimentele pregătite la ceas de sărbătoare, între care premiera spectacolului „Pinocchio”, lansarea revistei Impuls  – UNIMA ASSITEJ România și conferința „Cine vine la teatrul pentru copii?”, susținută de regizorul Mihai Lungeanu.

Manifestările aniversare încep cu spectacolul „Covorașul fermecat” (în limba maghiară), programat pentru vineri, 3 februarie, de la ora 11, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în sala „Tonitza” . Regia este semnată de Varga Ibolya.

De la ora 17.30, foaierul instituției va găzdui festivitatea de lansare a revistei Impuls – UNIMA ASSITEJ România. Prezentarea va fi susținută de regizorul Călin Mocanu, președinte al celor două organizații.

Aniversarea Teatrului „Puck” va continua de la ora 18 cu premiera spectacolului „Pinocchio”. Binecunoscuta poveste a lui Carlo Collodi va fi prezentată într-o viziune nouă și complexă.  Scenariul și regia sunt semnate de regizorul clujean Călin Mocanu, director al Teatrului „Țăndărică” din București.

„Spectacolul este un Pinocchio actualizat. Dacă privim în jur, putem vedea sute şi mii de personaje Pinocchio: toţi copiii au câte un drum iniţiatic de parcurs sau chiar mai multe, legate unele de altele, au vârste şi vârste de depăşit. Aceasta e povestea pe care mi-am propus să o redau, strâns legată de copilul pe care îl vedem acum în societatea actuală românească şi nu numai”, spune Călin Mocanu.

Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan.

În distribuție: Andra Ștefan, Ștefan Craiu (Pinocchio), Ionuț Constantinescu (Geppetto, Romeo), Călin Mureșan (Mangiafoco, Micuțul), Andreea Bolovan (Greierele, Vulpea, Julieta), Robert Gutunoiu (Motanul, Șmec), Iulia Dinescu (Zâna).

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Sala „Tonitza” a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca va găzdui de la ora 19.30 conferința „Cine vine la teatrul pentru copii?”, susținută de regizorul Mihai Lungeanu.

Intrarea la toate aceste manifestări va fi gratuită.

Programul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la sfârșitul acestei săptămâni mai include sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11 „La porunca știucii” ”/„A csuka parancsára”, un spectacol în limba maghiară, la paravan, plin de muzică și culoare,  interpretare a uneia dintre cele mai cunoscute feerii din folclorul rusesc. Regia este semnată de Balló Zoltán și Varga Ibolya. Vârsta minimă recomandată este de trei ani. Duminică, 5 februarie, de la orele 11 și 12.30 vor avea loc alte două reprezentații ale spectacolului Pinocchio.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

 

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.