29 octombrie 2014

Aniversare în lumea cărţii. Grupul Librarium a împlinit 5 ani pe piaţa Clujului

By In Esenţial

Aniversare pe piaţa businessului de carte clujean.

Grupul bucureştean Librarium, care deţine două din cele mai importante librării clujene, Book Corner şi Universităţii Librarium a împlinit săptămâna aceasta cinci ani de activitate pe piaţa Clujului. La Bucureşti, Librarium deţine mai multe librării.

Book Corner are cinci ani iar vechea librărie a Universităţii este aproape de a aniversa, pe 21 decembrie, primul an de activitatea sub umbrela grupului. Acesta e concurat pe piaţă de Librăriile Humanitas, Diverta, Cărtureşti şi Bookstory.

10520087_845942198763534_7837525611348886415_n

Grupul s-a dezvoltat tot mai mult pe piaţa clujeană, unde s-a impus prin eleganta librărie Book Corner, situată pe Bulevardul Eroilor într-o veche casă interbelică, cu aspect romantic.

Cărţi de ultimă oră,  albume, volume mai vechi, CD-uri cu muzică, DVD-ur cu filme artistice şi documentare chiar şi articole de papetărie pot fi achiziţionate de către marele public.

La Book Corner e dezvoltat şi un loc special dedicat copiilor unde pot fi cumpărate cărţi cu acest specific.

Librăria organizează frecvent lansări de carte, pe parcursul anului nume mari ale culturii clujene ca Ion Mureşan, Alexandru Vlad sau Marta Petreu dar şi mulţi alţi autori valoroşi aici lansând volume.

Librăria este una impusă deja în peisajul cultural clujean.

Aventura Librarium Universităţii

Grupul Librarium a salvat practic librăria Universităţii de la moarte. Dincolo de afacerea de carte, faptul ca grupul a avut capacitatea să preia librăria a însemnat păstrarea acelui spaţiu pentru un rol pe care toţi clujenii îl cunoşteau.

BOOK Corner

Clujeni care cumpara carti de la Book Corner-foto Alexandra Găujan

Spaţiul a fost deţinut mult timp de Diverta care însă nu a mai putut plăti chiria, După plecarea Diverta şi negocieri cu deţinătorii spaţiului de la Books SRL, Grupul Librarium a anunţat preluarea spaţiului. În 21 decembrie 2013 se redeschidea după o perioadă de reamenajare eleganta Librarium Universităţii.

Clujulcultural.ro a scris despre plecarea Diverta şi preluarea de căte Librarium prompt, la timpul potrivit, AICI si AICI si AICI.

La Librarium Universităţii şi Book Corner există rafturi speciale pentru cărţile editurilor şi autorilor clujeni, fapt destul de rar printre librăriile clujene. Astfel de locuri am mai putut observa la librăria Bookstory. 

Val de lansări în ceas aniversar

Cei cinci ani de Librarium sunt sărbătoriţi printr-o serie de lansări de carte. Luni au lansat volume la Book Corner scriitorii Ion Mureşan şi Alexadru Vlad, astăzi are loc la Book Corner, de la ora 18.00, o lectură publică a poeţilor Stefan Manasia si Andrei Doboş. Invitaţii sunt poetul Ştefan Baghiu şi criticul Alex Goldiş.

Mâine, la Librarium Universităţii, îşi lansează ultima carte “Dezvoltare personală şi socială. Eseuri şi convorbiri despre viaţă”  profesorul de psihologie Daniel David cu invitat special activistul social Mihai Goţiu. Lansarea are loc la ora 18.00.

Vineri are loc ultima lansare a săptămânii, un volum apărut la editura Eikon dedicat muzicianului clujean Cornel Ţăranu, de la ora 17.00.

Clujulcultural.ro a solicitat un punct de vedere la moment aniversar de la managerul Grupului Librarium Cluj,  Valentin Derevlean. Il vom publica cum ne va parveni.

2 Comments
 1. Alexandra Gaujan 29 octombrie 2014

  Faptul ca o fotografie este facuta publica pe Facebook nu inseamna ca aceasta poate fi folosita fara mentiunea si acordul autorului.

  Reply
  • Redactia 29 octombrie 2014

   De acord.

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.