27 aprilie 2018

Angajaţii Teatrului Naţional Cluj-Napoca au contract colectiv de muncă

By In Teatru

Angajaţii Teatrului Naţional “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca au, începând de vineri, contract colectiv de muncă, document esenţial pentru reglementarea relaţiilor de serviciu din această instituţie de cultură, informează un comunicat al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, remis AGERPRES.

Contractul a fost semnat de managerul Teatrului  Naţional, Mihai Măniuţiu, de preşedintele Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, Leonard Pădureţ, de preşedintele executiv Cristi Godinac şi de preşedintele Sindicatului Transilvania ART, Roxana Suciu.

“Documentul negociat conţine reglementări necesare pentru un climat normal de muncă, norme profesionale, dar şi drepturi fundamentale care garantează securitatea locurilor de muncă ale angajaţilor teatrului. Acum, drepturile tuturor angajaţilor sunt garantate printr-un contract care nu poate să fie modificat decât cu acordul partenerilor sociali”, se spune în comunicat.

De asemenea, în timpul vizitei de la Cluj, conducerea FAIR-MediaSind a avut întâlniri şi cu liderii organizaţiilor afiliate din Opera Maghiară şi Filarmonica de Stat Transilvania, precum şi cu alţi reprezentanţi din cultură şi mass-media. Cu acest prilej au fost discutate problemele cu care se confruntă membrii de sindicat din organizaţiile afiliate.

“Până în acest moment, FAIR-MediaSind, singura federaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, a negociat sau se află în proceduri deschise de negociere în mai multe instituţii publice din domeniu, printre care se află Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical ‘Nae Leonard’ din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat ‘Paul Constantinescu’ din Ploieşti, Filarmonica de Stat Târgu Mureş, Opera Română Craiova şi Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală – INCFC”, potrivit sursei citate.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!