1 octombrie 2018

Andrieș a cântat la Cluj noile sale piese politice, publicul a aplaudat în picioare

By In Actualitate, Cooltura

Muzicianul Alexandru Andrieș a încântat din nou Clujul, duminică seara, într-un concert care a umplut Casa de Cultură a Studenților. Concertul a fost organizat de Diesel Events.

Alexandru Andrieș în concert la Cluj.  Foto Ovidiu Blag

Ca de obicei, Alexandru Andrieș (voce, chitară) a fost însoțit pe scenă de trupa sa de muzicieni unul și unul: Maria Ioana Mîntulescu (voce), Sorin Romanescu (voce, chitară), Berti Barbera (voce, muzicuță, percuții). O formulă foarte omogenă care a demonstrat, din nou, ce înseamnă să fii muzician de valoare.

Cei patru au interpretat melodii vechi și noi, hituri recunoscute, îmbrăcate în haine sonore noi, piese de rezonanță reorchestrate atractiv.

Muzicienii s-au simțit bine pe scenă, au glumit cu publicul, Andrieș a “ținut legătura” cu acesta, au glumit între ei, au rîs și au fost destinși. Sala s-a aprins mai greu, dar a aplaudat fiecare piesă interpretată de cei patru artiști.

Așa cum cunosc cei care sunt fani ai lui Andrieș, acesta cântă mult blues, așa cum a fost și cazul piesei “Dimineața devreme” dar și a altora.

Bluesul face casă bună cu Andrieș. Una din aceste piese blues a fost cântată doar de Maria Mântulescu, o voce superbă, backing vocals pe toate albumele lui Andrieș, dar și autoarea unui disc propriu, de jazz,  “Standards”.

Sorin Romanescu a demonstrat încă o dată virtuzitatea la chitara solo și la bass, a făcut și un solo de bass de amploare iar Berti Barbera a fermecat asistența cu percuțiile lui năstrușnice dar și cu backing vocals sau cu o bucată vocală de muzică latino.

Satiră politică marca Andrieș 

“Am avut antreuri, supă, felul principal și desert, felul principal a mers bine, să vedem acum desertul, am ajuns la desert”, a spus Andrieș glumeț, în aplauzele publicului. 

Apoi a trecut la ceea ce e brandul său, adică satira și comentariul politic ironic, care a făcut delicul sălii. Guvernarea actuală a fost ironizată cum doar Andrieș, textier de calibru, știe să o facă. Și a ridicat sala în picioare efectiv.

A urmat un bis, publicul a mai dorit unul dar Andrieș a anunțat simpatic că “asta a fost, nu știați, asta a fost reprezentația, Bună seara”. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.