30 septembrie 2014

Anca Hanu de la Teatrul Naţional, premiu pentru cea mai bună actriţă la Oradea

By In Actualitate, Teatru

Actriţa Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Anca Hanu, a primit premiul Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, pentru rolul titular din spectacolul Amalia respiră adâncde Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu. Festivalul se află la cea de-a XX-a ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 20-28 septembrie 2014.

Selecţionerul producţiilor din concurs a fost criticul de teatru Ion Parhon. Din juriu au făcut parte Maria Zărnescu (critic de teatru, asistent universitar UNATC), Elisabeta Pop (critic de teatru), Mircea M. Ionescu (dramaturg), Adi Carauleanu (actor şi director artistic al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi) şi Alexa Visarion (regizor şi scenarist), care a fost şi preşedintele juriului.

BunAnca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Criticul Mircea Morariu scria despre spectacol: „Versiunea clujeană [a piesei] e un farmaceutic amestec de umor, copilărie, inocenţă, spontaneitate, dramă, tragedie, revoltă, protest, dar şi de ironie subtextuală rafinată convertită în comentariu critic. Un comentariu pe care spectatorul atent îl descoperă în policromul joc al actriţei Anca Hanu, în micile obiecte de recuzită sau de decor, respectiv în felul în care sunt convocate şi apoi evacuate acestea.“

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.