9 februarie 2019

Amplul roman al Florinei Ilis despre traumele istoriei a fost lansat la Book Corner

By In Carte

 

Cartea numerilor”, de Florina Ilis, noul roman al autoarei clujene, multipremiată, a fost lansat recent la Librăria Book Corner, care a fost arhiplină.

“Cartea numerilor” este un “recensământ” al unui popor aflat pe drumul prin pustiul adesea ostil al unei istorii potrivnice. Construit pe  structura Numerilor – carte despre ascultare şi răzvrătire, despre pocăinţă şi binecuvântare -, romanul este o sinecdocă a destinului României, ambiţionându-se să cuprindă cât mai multe evenimente cruciale ale secolului XX şi să sintetizeze o etno-istorie perfect verosimilă.

.

Romancierul Florina Ilis. Foto Book Corner Librarium

Volumul a fost prezentat de criticul literar Adriana Stan și
criticul și universitarul Ion Pop.

Imagine de la lansare. Foto Book Corner Librarium

”Pe măsură ce scriam romanul mi-am dat seama că nu mai e cronica unei familii întinsă pe 100 de ani ci că e o carte despre memorie și uitare, două teme care mă interesează foarte foarte mult, a spus Florina Ilis la lansare.

Aceasta a și citit pagini din carte.

Ce a spus despre noul roman al Florinei Ilis criticul și universitarul Ion Pop în filmarea de mai jos:

Florina Ilis s-a născut pe 26 august 1968. A absolvit Facultatea de Litere și Școala de Înalte Studii Postuniversitare la Universitatea Babeș-Bolyai. Lector dr. la Departamentul de Limbi și literaturi asiatice. A publicat romanele Coborîrea de pe cruce (2001), Chemarea lui Matei (2002),  Cruciada copiilor (2005 ), Cinci nori colorați pe cerul de răsărit (2006), Viețile paralele (2012). Multe din acestea au fost premiate.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!