21 aprilie 2015

Amor Amores, poveste coregrafică de dragoste în ritmuri de dans contemporan

By In Actualitate, Dans

Spectacolul care a dat tonul dansului modern la Cluj revine!  Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită miercuri, 22 aprilie, ora 18.30, la „Amor Amores, o poveste coregrafică de dragoste în ritmuri aprinse de dans contemporan.

Realizată de către renumitul maestru Gigi Căciuleanu, cel mai apreciat coregraf al momentului,  această manifestare artistică unică în țară a deschis apetitul orașului nostru pentru lumea dansului contemporan.

”Amor Amores” a fost prezentat în premieră absolută pe scena Operei Naţionale clujene în vara anului trecut, inaugurând prima ediţie a Festivalului Internaţional de Dans STEPS.  Coregrafia modernă, construită ca și metaforă a sentimentelor, ritmului și mișcării, a adus în faţa publicului un nou tip de manifestare artistică, de talie internaţională, extrem de rar întâlnită la Cluj, însă primită cu  mare entuziasm şi curiozitate de publicul local.  Spectacolul este susţinut de o coloană sonoră organizată de o formulă alchimică ce aparține aceluiași Gigi Căciuleanu, ce îmbină tangouri, canțonete și cântece de dragoste în principal din repertoriul spaniol, semnat de Albèniz, Cano, de Falla, Granados, Lara, Lalo, Luna, Rodrigo și Sarasate.

Armonia avangardistă aduce pe scenă Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, format din Andreea Jura, Anamaria Boancă, Adelina Filipaş, Silvia Bariţchi, Rodica Bacoiu, Dalia Costea, Ofelia Mărginean, Raluca Gherman,  Dorina Lucaciu, Dan Haja, Lucian Bacoiu, Mircea Bariţchi, Augustin Gribnicea, Robert Kalman,  Romulus Petruş, Valentin Mihăilă, Radu Sântimbrean, Paul Cuibus,aflaţi sub pregătirea coregrafică şi regizorală a maestrului Gigi Căciuleanu.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

Despre Gigi Căciuleanu

 Coregraf, balerin şi profesor de dans, maestrul Gigi Căciuleanu s-a format la București, unde a ocupat rolul de prim-balerin al Operei Naționale Române, interpretând un repertoriu complet de roluri clasice și manifestându-și, totodată, interesul pentru spectacolul inovativ.

După o carieră bogată în reușite coregrafice și premii naționale și internaționle, Căciuleanu s-a conturat ca și personalitate avangardistă  reprezentativă a dansului modern. Stabilit în Franța din anul 1973, maestrul coregraf a fondat Studioul de dans contemporan de la Nancy  iar în prezent este director aristic al Baletului Naţional din Chile și are colaborări apreciate cu Baletul Naţional Chilian, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa şi Compania sa de dans din Paris.

22apr15_amor_amores

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!